18 / 04 / 2024

Evinizin stilini 10 adımda yenileyin!

Evinizin stilini 10 adımda yenileyin!

Ucuza stil sahibi olmak için rehberimizi dikkatle okuyun ve zevklerinize uyarlayın



Evinizin herkesi kıskandıracak bir stili olmasını istiyor ama yeterli bütçeyi ayıramıyor musunuz? Stil sahibi olmak sanıldığı kadar da pahalı olmayabilir. 

1. HEMEN BİR KİTAPÇIYA KOŞUN

O rahat tek kişilik berjerleriniz sizi çağırıyor! Bu yüzden koltuğunuzun altına dekorasyon dergilerini alın ve uzun zamandır oturmadığınız koltuğunuza gömülün. Gördüğünüz şeyleri alın demiyoruz ama en azından bir sürü değişik ve yaratıcı fikre sahip olabilirsiniz.

2. ANTİKALAR (YA DA HEMEN HEMEN ANTİKALAR)
Bir pazarlarından, antikacılardan ve eskicilerden harika şeyler bulabilirsiniz. Bu yüzden gözlerinizi hep açık tutun. Bitpazarları özellikle büyük boyuttaki mobilyalar açısından resmen birer hazinedirler. Çukurcuma'dan mutfağınız için harika parçalar bulabilirsiniz.
İpucu: Bitpazarına akşamüzerine doğru gidin. Bu saatlerde müşteriler azaldığından satıcılarla pazarlık yapmanız daha kolay olacaktır. Pazarlık yapmaktan çekinmeyin, herkes yapıyor!

3. AİLE YADİGÂRLARINA KUCAK AÇIN
Anne ve babanızın size vermek istediği bir sürü şeyi olduğuna eminiz. Tamam, bazı eski şeyler korkunç olabilir(mesela o 70'lerin plastik tabureleri) ama inanın bazıları oldukça retro görüntüsünde olabilir. Utanmayın ve gidin onlara kurtulmak istedikleri bir takım eşyaları olup olmadığını sorun.

4. IKEA, KOÇTAŞ, BAUHAUS
Son derece uygun fiyatlara kaliteli eşyalar ve aksesuarlar...Başka söze gerek var mı?

5. GEÇİCİ EŞYALAR ALIN
Ucuz bir bahçe takımını yemek odası yerine kullanabilirsiniz. İleride daha çok paranız olduğunda onu balkona koyup yeni masa ve sandalyelerle değiştirebilirsiniz. Aynı şekilde oturma odanıza bir açılır kapanır kanepe koyabilirsiniz. Daha güzel bir koltuğa paranız yettiğinde eskisini misafir odasına taşıyabilirsiniz.

6. EV SAHİBİNİZLE PAZARLIK YAPIN!
Eğer kiracıysanız ve evinizin içine kalıcı değişiklikler yapmak istiyorsanız ev sahibinizle bir anlaşma yapın. Ev için harcadığınız parayı kiradan düşün. (tabi mobilyalar için değil, musluklar, elektrik düğmeleri ya da lavabolar gibi kalıcı şeylerden bahsediyoruz!)

7. GÜZEL BİR RENK
Boya badana en ucuz dekorasyon hilesidir. Hatta kendiniz bile yapabilirsiniz. Hiçbir şey odayı bir kat güzle renkte boya kadar canlandıramaz. Beyaz harici bir renk seçmenizi özellikle tavsiye ediyoruz!

8. UCUZA SANAT
Şahane sanat eserleri sergilemek istiyor ama yeterince malzemeye sahip olmadığınızdan mı yakınıyorsunuz? Eski haritalar ve botanik mecmuaları ne güne duruyor? En eski görünüşlü olanları kesip çerçeveletmeyi deneyin. Evde yoksa eski antikacılılardan bu mecmuaları ya da haritaları bulabilirsiniz. Sizden başka hiç kimse o parçanın 10 TL ettiğine inanmaz!

9. ÜSTÜNÜ ÖRTÜN
Eğer sevdiğiniz ve işe yarar bir koltuğunuz varsa ve kumaşından nefret ediyorsanız, örtün. Geçirmeli kılıflar artık çok moda. Tekrar kaplatıp yüzlerce lira para ödeyeceğinize ucuz bir şekilde kılıf diktirebilirsiniz. Kendini yapamazsanız annenize ya da anneannenize rica edin. Eskiler mutlaka nasıl dikileceğini, en azından nerde diktirileceğini biliyorlardır.

10. GELEN HEDİYELERİ ORTAYA ÇIKARTIN
Evlendikten sonra gelen ev hediyelerini hatırlıyor musunuz? Hani şu paketinden bile açmadığınız ve büfenin dibinde bir yerlerde hala sakladığınız bibloları, çanakları, mumlukları? Ne zamana saklıyorsunuz bilemeyiz ama bizce artık onları ortaya çıkarmanın vakti geldi. 
Sabah/Emlak

Geri Dön