20 / 04 / 2024

Evrim Kırmızıtaş: Çamlıca'daki villalara yakında paha biçilemeyecek!

Evrim Kırmızıtaş: Çamlıca'daki villalara yakında paha biçilemeyecek!

Evrim Kırmızıtaş: "Çamlıca'daki villalara yoğun ilginin en büyük sebebi; Çamlıca'nın konum itibariyle Avrupa yakasına çok yakın olması. Aslında İstanbul'un merkezi bir noktasında bulunması Çamlıca'nın değerini artırıyor" dedi




Evrim Kırmızıtaş; jeofizik mühendisi olan, uluslararası şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra gayrimenkul danışmanlığını seçen genç bir girişimci. RE/MAX Piramit'te gayrimenkul danışmanlığı yapan Evrim Hanım, kısa sürede bu işte büyük başarılar elde etmiş. RE/MAX Dünya 7'ncisi, RE/MAX Avrupa 4'üncüsü, Nisan Mayıs-Haziran döneminde de RE/MAX Türkiye şampiyonu olan Evrim Hanım'ın hedefi ise; dünya şampiyonluğu...


Çamlıca bölgesinde villa pazarlaması konusunda uzmanlaşan Evrim Hanım, Gebze ve civarında sanayi bölgesi arsaları ile ticari plazalar konularında da önde gelen bir isim. Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ASÎAD) Emlak Komitesi Başkanlığı'nı da yürüten Evrim Kırmızıtaş ile sektörü, sektördeki başarılarını ve hedeflerini konuştuk. 


Jeofizik mühendisi biri olarak gayrimenkul pazarlama işi nereden aklınıza geldi? 

Hayat tesadüflerle dolu aslında. Şu an mesleğimi yapan idealist bir jeofizik mühendisi olabilirdim ama tesadüfen bu işin içine girdim. Gayrimenkul yatırını danışmanlığı işini çok seviyorum. Bir işi ne kadar çok seviyorsanız o işte o kadar başarılı olma şansınız artıyor. 


Gayrimenkul pazarlamada belirli bir bölge ve villa konusunda uzmanlaşmışsınız, niye böyle bir uzmanlaşmaya gittiniz? 

Tabii ki her işin uzmanlık gerektiren detayları vardır, detaylarını öğrendikçe daha başarılı oluyorsunuz. Uzmanlık alanlarına doğru kayma yaşıyorsunuz, bu sizin iradeniz dışında gerçekleşen bir süreç. Gayrimenkul işinde bulunduğunuz bölge veya iş çevreniz gibi faktörler sizi belirli konularda daha fazla bilgi sahibi olmaya ve uzmanlaşmaya itiyor. Bu aslında iyi bir şey çünkü belirli konularda müşterilerinize, yüzde 100 memnuniyet sağlayabiliyorsunuz. Ben de bu işe girdiğim günden beri özellikle Çamlıca bölgesinde villalar, Gebze ve civarında sanayi ve organize sanayi bölgesi arsaları ve bir de ticari plazalar konularında çok daha hızlı bir şekilde sonuca gidebiliyorum. Elimdeki mevcut portföyümde duran ve bu bahsettiğim üç uzmanlık sahasına hitap eden çok değerli gayrimenkuller mevcut. "Başarımın sırrı, yüzde 100 kendine güven ve çok çalışmak...Yurtiçinde ve yurtdışındaki tüm eğitimlere katılarak sürekli kendimi geliştirdim. Benim için müşteri memnuniyeti birinci plandadır. Her zaman müşterimin çıkarlarını gözetirim." 


Bölge olarak neden Çamlıca'yı seçtiniz, özel bir sebebi var mı? 

Çamlıca bölgesi, İstanbul'un en kıymetli lokasyonu olması sebebiyle ilgimi çekti. 


Çamlıca'da villalara ilgi nasıl, bu ilginin sebebi ne? 

Çamlıca'daki villalara yoğun ilginin en büyük sebebi; Çamlıca'nın konum itibariyle Avrupa yakasına çok yakın olması. Aslında İstanbul'un merkezi bir noktasında bulunması Çamlıca'nın değerini artırıyor. Çamlıca'da yaşadığınızda hem Avrupa hem de Asya yakasında gibisiniz. Buradan İstanbul'un her noktasına kolayca ulaşabiliyorsunuz. 


Bu bölgedeki villaları kimler, neden tercih ediyor? 

Bu bölgedeki villaları, müstakil yaşamı seçen ve İstanbul gibi kozmopolit bir şehrin ortasında, şehrin ; gürültüsünden izole olarak kaliteli Avrupai yaşam sürdürmek isteyen aileler tercih ediyor. 


Çamlıca'da talebi karşılayacak kadar çok villa var mı, kiraları veya satış fiyatları ne civarda? 

Alıcı için hala çok sayıda seçenek var. Kiraları ve satış fiyatları bence makul seviyede. Çamlıca'da yeni yapılaşma alanları kalmadıkça bu bölgedeki mevcut villalar paha biçilmez bir değere ulaşacak. İşte o zaman Çamlıca gerçek primini yapacak. 


Şamdan Plus


Geri Dön