26 / 04 / 2024

Evsiz vatandaşlar bu yıl da Büyükşehir'in misafiri!

 Evsiz vatandaşlar bu yıl da Büyükşehir'in misafiri!

İstanbul’u etkisi altına alan soğuk hava ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Ekipleri evsiz vatandaşları toplayarak Tarabya’da bulunan Sarıyer Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediyor...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi sokakta yaşamını sürdüren kimsesizleri, soğuk havanın getirdiği olumsuz ve kötü şartlarından etkilenmemeleri için Metin Oktay Kapalı Spor Salonu’nda ağırlıyor.


Spor Kompleksine getirilen evsiz vatandaşların, sağlık kontrolleri, kişisel bakımları yapılıyor, giyim ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca üç öğün de sıcak yemek sunuluyor. Sosyal çalışmacılar tarafından yapılan incelemelerde kurumsal bakım şartlarına haiz olan misafirler kurumsal bakıma kavuşturuluyor.


Memleketlerine gitmek isteyenlerin ise Büyükşehir Belediyesi tarafından biletleri alınıyor ve ailelerine kavuşmaları sağlanıyor. Spor Kompleksi, açık kapı sistemiyle hizmet veriyor. Misafirler istedikleri zaman girip çıkabiliyorlar. Spor kompleksinde hava şartları göz önünde bulundurularak 2013 Mart ayı sonuna kadar evsiz vatandaşlara hizmet sunulması planlanıyor.


Vatandaşlar 153 Beyaz Masa ve 444 2 566 AKOM’ a ulaşarak başvuru yapabilir ve sokakta yaşamak zorunda kalan evsizler ile ilgili ihbarlar da bulunabilirler. Kar yağışı ve hava sıcaklığının düşmesi üzerine  şu ana kadar 301 kimsesiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafında misafir edildi. Tüm ihtiyaçları karşılanan 163 vatandaş kendi istekleri ile tesislerden ayrıldı. 138 vatandaş ise spor tesisinde misafir ediliyor. 


İBB


Geri Dön