26 / 04 / 2024

Konak’ta Büyükşehir’in hizmet binası tehlike saçıyor!

Konak’ta Büyükşehir’in hizmet binası tehlike saçıyor!

Konak’ta inşaatına ara verilen Büyükşehir’in hizmet binası tehlike saçıyor. Yaşanan skandalla ilgili hiçbir önlem almayan İzmir Büyükşehir adeta üç maymunu oynuyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Konak'ın Emir Sultan Mahallesi tarafından başlatılan hizmet binası projesinin inşaatına ara verildi. Açık kalan inşaat alanı aylardır kapatılmıyor. 

Sabah'tan Eray Arpaşin'in haberine göre; inşaat alanının çevresinde ve yer altı otoparkı olarak gerçekleşen alan ise biriken yağmur sularıyla doldu. Şantiyenin etrafında girişi engelleyecek hiçbir önlem almayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, inşaat alanını kaderine terk etti. Mahallede yaşayanlar ise tedirgin. Mahalle sakinleri, sıcak havalarla birlikte serinlemek isteyen çocukların inşaatın içinde ve çevresindeki su birikintisinde yüzmeye çalıştığı belirtiyor. Diğer taraftan uyuşturucu bağımlıları boş binayı mesken olarak seçiyor. İzmir Büyükşehir Belediye yetkililerinin bir an önce duruma el atmasını isteyen vatandaşlar muhatap bulamıyor.

'HESABINI VEREMEZ'

Basında çıkan "Belediye İnşaatı Tehlike Saçıyor" başlıklı haberlerin ardından mahalle sakinleri de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinden olan Ömer Erdi Uzun, "Hala İzmir Büyükşehir Belediyesi neyi bekliyor? Gerçekten bu kadar umursamazlık olmaz. Bu bina böyle durduğu süre içinde her an birinin başına birşey gelir. Karşı tarafı Tepecik Hastanesi, yan tarafı futbol sahası. önündeki yol ise aktif bir şekilde kullanılıyor. Uyuşturucu bağımlıları ve alkol almaya insanlar akşamları buraya geliyor. Mahallemizin çocuklarını da o tarafa göndermemeye çalışıyoruz" diye konuştu. Bu alanı kapatmak için Belediyeden bir hareket beklediklerinden bahseden AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş ise, "Çok yazık. Burası İzmir'in kalbi sayılır. Başkan Tunç Soyer birinin canı yandığı zaman mı hareket etmeyi düşünüyor. Çocuk düşşe boğulur. Gece bir olay yaşansa kötü sonuçlar doğurur. Soyer o zaman bunun hesabını kime verecek" açıklamasında bulundu.


Geri Dön