24 / 04 / 2024

Manisa Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası için gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası için gün sayıyor!

Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olarak kullanılacak olan binanın 4 yıl kullanımını öngördüklerini ve anlaşmayı bu süre üzerinde yaptıklarını söyleyen Başkan Ergün, “Aylık kira bedeli de 55 bin TL olarak mutabakat sağlandı” dedi.




Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Bülent Koşmaz’ın vefatıyla boşalan MTSO başkanlık görevine seçilen Yaşar Coşkun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Mevcut MTSO binasının arka tarafında bulunan 11 bin metrekarelik alan üzerindeki inşaatın Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olarak kullanılması ile ilgili protokolün de imzalandığı ziyarette konuşan Başkan Ergün, yeni yılda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binasında hizmet vereceğini söyledi.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Yaşar Coşkun’a nezaket ziyaretinde bulundu. Genel Sekreter Halil Memiş’in de iştirak ettiği ziyarette Başkan Ergün, MTSO yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılandı. MTSO Başkanı Yaşar Coşkun ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte MTSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nı inceleyen Başkan Ergün, daha sonra hizmet binasının arka tarafında bulunan ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olarak kullanılacak olan inşaatta da inceleme yaptı, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Proje ve Etüt Daire Başkanı Müge Kuğu ile MTSO Genel Sekreteri Tamer Balatlı’dan proje hakkında bilgi alan Başkan Ergün, yeni yılda yeni hizmet binasına taşınma işlemlerinin tamamlanması için talimat verdi.


Koşmaz Türkiye için önemli bir değerdi


İncelemelerin ardından Başkan Ergün, MTSO Başkanı Yaşar Coşkun ile bir araya geldi. Ziyareti nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür eden MTSO Başkanı Yaşar Coşkun, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün Beyefendi, kısa bir süre önce kaybettiğimiz değerli başkanımız Bülent Koşmaz’ın taziyesi, yapılan seçimle göreve yeni başlamamızla ilgili tebrik ve yeni binamızın hayırlı olması ziyaretine geldiler. Kendilerini burada ağırlamaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Tabi ki Bülent Koşmaz, yalnızca Manisa için değil Türkiye için önemli bir değerdi. Bu herkesin üzerinde hemfikir olduğu bir konu. Şahsım ve Başkanımız adına da ayrı bir yakınlığı olan bir şahsiyetti. Zaten ilk adım olarak da binamıza Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası adını vermek suretiyle, merhumun ismini ölümsüzleştirdiğimiz kanaatindeyim” dedi.


Aynı hizmet aşkıyla hizmete devam edeceğiz


Yeni yapılacak ve bayramdan sonra da temeli atılacak olan Fen Lisesi’ne de merhum Bülent Koşmaz’ın adının verileceğini belirten Coşkun, “Daha sonra da şehrin Büyükşehir Belediyemizin uygun gördüğü mekanlarda da isminin yaşatılması bizim beklentilerimiz arasında. Bunlardan daha fazlasını hak ettiği kanaatindeyiz. Bizler O’nun bırakmış olduğu noktadan hizmeti sürdürme gayretinde olacağız. Aynı kadro ve hizmet aşkıyla hizmete devam edeceğiz. Geçmiş dönemde belediyemizle çok güzel bir işbirliğimiz oldu. Aynı şekilde bu işbirliği devam edecektir. Arka tarafımızda bulunan binada, belediyemizi belli bir süre orada misafir edeceğiz. Bu bizim için de Manisa’mıza bir katkı sağlayacağından dolayı kıvanç verici bir hadisedir” diye konuştu.


Manisa’nın her taşında Koşmaz ve ekibinin imzası var


MTSO Başkanı Coşkun’a görevinde başarılar dileyen ve taziyelerini ileten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Yaklaşık 20 gün önce kaybettiğimiz değerli büyüğümüz, Manisa’ya sağladığı katkılarla gönüllerimizde ayrı bir yer almış Bülent Koşmaz ağabeyimizi kaybetmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyiz. Nur içinde yatsın, Allah taksiratlarını affetsin. O’nun yeri hiçbir zaman doldurulamaz. Çünkü hangi taşı kaldırırsanız Bülent Ağabeyimizin ve ekibinin imzası vardır. Bunların yanında mevcut yapılmış olan yeni binanın Manisa için hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra Manisa halkı için güzel hizmetler vermesi en büyük dileğimizdir” dedi.


Yeni yılda yeni hizmet binasına


Mevcut binanın arka kısmında bulunan yaklaşık 11 bin metrekarelik inşaatın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası olarak değerlendirileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bu, kendi aramızda yapmış olduğumuz görüşmelerde karara bağlanmıştı. Büyükşehir binası olarak Allah nasip ederse yılbaşından sonra kullanılmak üzere mutabakat sağladık. Değerli Başkanımızı da göreve seçilmesi nedeniyle kutluyorum. Kendisine ve ekibine başarılar diliyorum. Bizler Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tüm oda ve kurumlarla nasıl işbirliği içerisinde olduysak, bundan sonra da aynı şekilde birlikte hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Gönül isterdi ki, değerli ağabeyimizle bu imzaları atsaydık. Ama Allah’ın takdiri. O her zaman bizim kalbimizde” diye konuştu.


Bina 4 yıllığına büyükşehirde


Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olarak kullanılacak olan binanın 4 yıl kullanımını öngördüklerini ve anlaşmayı bu süre üzerinde yaptıklarını söyleyen Başkan Ergün, “Aylık kira bedeli de 55 bin TL olarak mutabakat sağlandı” dedi. Basın mensuplarının Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Ergün, Yeni Ototerminal Binası’na 2 ay içerisinde taşınılacağını da kaydetti. Basın mensuplarının yonca kavşağı yapımı ile ilgili soruları üzerine de bir açıklama yapan Başkan Ergün, tadilat projesi konusunda Karayolları Bölge Müdürlüğü ile hızla görüşme yapacaklarını, Manisa’nın girişinin en güzel şekilde kullanılması için herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı.


Manisa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön