20 / 04 / 2024

Expo Turkey by Qatar gelecek yıl yüzde 20 büyüyecek!

Expo Turkey by Qatar gelecek yıl yüzde 20 büyüyecek!

Türk yatırımcı Expo Turkey by Qatar 2017’de bin 600 iş görüşmesi gerçekleştirdi. Mediacity Başkanı Hakan Kurt yaptığı açıklamada Gelecek yıl fuarı yüzde 20 büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.




Türk yatırımcı için önemli işbirliği imkanları sunan Expo Turkey by Qatar 2017de 150 firma bin 600'den fazla iş görüşmesi gerçekleştirdi. Fuarı organize eden Mediacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Doha'daki Türkiye Fuarı’na hazırlıklı gelen firmaların, doğrudan satış için anlaşma yaptığını söyledi. Fuarın öneminina değinen Kurt, düzenlediği basın toplantısında, “Fuar kültürü, Katar’da yeni gelişiyor. Ülkede böyle bir etki oluşturmak ve bunun sıcak satışa dönüşmesi oldukça zordur. İlk kez düzenlenmesine karşın sıcak satış ve anlaşmaların gerçekleştiği fuar, çok iyi ve verimli geçti” dedi.


Expo Turkey by Qatar gelecek yıl yüzde 20 büyüyecek!

Hakan Kurt



VERİMLİLİK ÜST DÜZEYDE


Fuar süresince, sadece Katar Ulusal Kongre Merkezi’ndeki özel toplantı odalarında kayıtlı bin 600 iş görüşmesinin gerçekleştiğini anlatan Kurt, firmaların doğrudan satış için önemli anlaşmalara imza attıklarını kaydetti. Katarlıların, fuara satın alma ve ortaklık yapmak için geldiklerini anlatan Kurt, ziyaretçi verimliliğinin de beklentilerin üzerinde gerçekleştiğine işaret etti.





TİCARET HACMİ DAHA DA ARTACAK


Hakan Kurt, 2022 Dünya Kupası’na hazırlanan Katar’ın altyapısının şekillenmesinde Türk firmaların yer aldığını ifade ederek, “Bugün burada devam eden metro ve otoyol inşaatlarında Türk firmalarının yürüyen 7,5 milyar dolarlık iş hacmi var. Bunun, her geçen yıl artacağını düşünüyorum. Ayrıca bilişim ve güvenlik anlamında da Türk firmaları önemli roller alacak” dedi. Her geçen yıl fuarı büyüterek, yapmaya devam edeceklerini dile getiren Kurt, fuarın iki ülke adına önemli iktisadi gelişmeleri beraberinde getireceğini belirtti. Kurt, “Gelecek yıl fuarı yüzde 20 büyütmeyi hedefliyoruz. Ziyaretçi hedef kitleyi ve fuardaki ticaret hacmini de yüzde 50 civarında büyütmeyi planlıyoruz” dedi.





Yeni Şafak



Geri Dön