27 / 04 / 2024

EYG gayrimenkul yatırım fonunun kuruluş iznini aldı!

EYG gayrimenkul yatırım fonunun kuruluş iznini aldı!

EYG, Türkiye'de ilk gayrimenkul yatırım fonu kuruluş izni alan şirket oldu. Grup çatısı altında faaliyet gösteren Evdekifirsat.com ise İstwest ve Kağıthane Ofis projesini portföyüne kattı



EYG, gayrımenkul sektöründeki yenilikçi projelerine hız verdi. 2014'te SPK'ya gayrimenkul yatırım fonu kurmak için izin başvurusunda bulunan EYG, 14 Mayıs itibarıyla izin aldı. Alınan bu izinle Türkiye'de ilk defa gayrimenkul yatırım fonları hukuki bir altyapıya kavuştu. EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, gayrimenkul yatırım fonunun büyük bir yatırımcı tabanına hitap etmesiyle sektörde önemli bir gelişme kat edileceğinin altını çizdi. Çelik, şunları anlattı: "Bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmaya çalışan kişilerin portföy oluşturması, riski dağıtması, ölçek ekonomilerinden faydalanması kolay değil. Böyle bir yatırımın yönetilmesi de ilave masraf ve vakit gerektiriyor. Yatırım için ikinci bir ev, bir dükkân veya bir ofis alan bir bireysel yatırımcı, satın aldığı bu gayrimenkulün kiralanması, kira bedellerinin takip ve tahsili, problemli kiracıların hukuki yollarla tahliyesiyle kendisi uğraşmak zorunda. Gayrimenkulün bakım ve onarımı, emlakçılar üzerinden tekrar elden çıkarılması, bu dönemde elde edilen gelirlerin muhasebeleştirilmesi ve beyan edilmesi gibi pek çok işlemde yatırımcıya kalıyor." 


YENİ PROJELER DE GELDİ 

EYG'nin Başakşehir'de geliştirdiği EVvel İstanbul projesinin satışlarının büyük bir bölümünün tamamlandığını belirten Çelik, eylül ayında bölgede konut ve cadde mağazalarından oluşan "Adım İstanbul" adında yeni bir projeye başlayacaklarını söyledi. EYG bünyesindeki bir diğer yenilik de evdekifirsat.com'da. Site, Yenibosna İstwest ve Kağıthane Ofis projesini de portföyüne kattı. 


Sabah


Geri Dön