25 / 04 / 2024

Eymir Diplomatik Otel için halk toplantısı 7 Ocak'ta!

Eymir Diplomatik Otel için halk toplantısı 7 Ocak'ta!

Eymir Gölü'ne yapılacak olan apart projesi Diplomatik Otel için halkın katılımı toplantısı düzenlenecek. Eymir Gölü'ne 150 metre mesafede yükselecek olan Diplomatik Otel için toplantı 7 Ocak 2015 tarihinde yapılacak




Ütopik Rekreasyon Yatırımları A.Ş. tarafından Eymir Gölü'ne 150 metre mesafede inşa edilecek olan Diplomatik Otel projesi için Çed süreci 15 Aralık'ta başlatılmıştı. 


Diplomatik Otel projesi hakkında bilgi vermek, halkın görüş ve önerilerini almak amacıyla 7 Ocak 2015 Çarşamba günü halkın katılım toplantısı yapılacak. Halkın katılımı toplantısı yeri ve saati ile ilgili  Ankara  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bilgi alınıyor. 


Apart olarak tasarlanan Diplomatik Otel projesi 36 bin 750 metrekare alanda inşa edilecek. Yüzme havuzları ve amfi tiyatronun da yer alacağı Diplomatik Otel projesi için 12 Ekim 2012 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Turizm Yatırımı Belgesi alındı. 


Tamamlandığında 452 kişinin konaklayabileceği Eymir Diplomatik Otel projesine en yakın yerleşim yeri Mühye köyü. Projede yapılaşma emsali 0,20.


 Projede planlanan blok ve kısımlar şu şekilde; 


- A blok apart kısmı 5 tane bloktan (A1 - A2 -A3 - A4 - A5) oluuyor. Her bir blok 3 bodrum kat ve zemin kattan meydana geliyor. 1. bodrum katta teknik hacimler, 2. bodrum katta apartlara ait otopark, 3. bodrum katta ise otele ait otopark bulunuyor. Zemin katta ise 18 adet oda olacak. A1 - A2 - A3 - A4 ve A5 bloklarında toplam 90 adet apart yer alıyor.


- B blok kısmı 2 bloktan (B1 ve B2) oluşuyor ve bu 2 blok bodrum katta birleşiyor. B1 ve B2 blokları 3 adet bodrum kat, çatı arası ve zemin kattan oluşacak B1 ve B2 bloklarında toplam 136 adet oda mevcut. B bloklarının bodrum katları ortak olup; 1. Bodrum katta restaurantlar yer alacak, 2. Bodrum katta toplantı salonları, spa merkezi, spor salonu ve 250 metrekare alana sahip kapalı yüzme havuzu, 3. Bodrum katta ise teknik birimler, mutfak ve personel odaları yer alıyor.


- C blok, bahçe kulübü ve bu bölüm zemin kat ve 3 adet bodrum kattan oluşuyor. Zemin katta; asansör, müşteriler için salon ve mutfak bulunacak. 1. Bodrum katta; bahçıvan odası, çevre araçları garajı, bahçe aydınlatma ve dağıtım merkezi, kontrol merkezi, enerji teknik görevlisi ve akü depo odası, 2. Bodrum katta; enerji odası, jeneratör odası ve kullanma suyu, 3. Bodrum katta ise; pompa odası, biyolojik arıtma odası, yağmur suyu toplama bahçe sulama ve arıtılmış su deposu olacak.




Eymir'e Diplomatik Otel için ÇED süreci başladı!



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön