18 / 04 / 2024

EYT için 5 formül gündemde! EYT son dakika gelişmesi var mı?

EYT için 5 formül gündemde! EYT son dakika gelişmesi var mı?

Milyonlarca EYT'linin gözü meclise çevrilmiş durumda. EYT son dakika gelişmesi var mı? EYT ne zaman çıkacak? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili hazırlıklar hız kazanırken, bu konuda çeşitli formüller de gündeme geliyor...



EYT ile ilgili son dakika haberleri tüm vatandaşlar tarafından güncel bir şekilde takip ediliyor. EYT’nin ne zaman çıkacağına dair araştırmalar da yapılıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu geçtiğimiz günlerde Meclis’te görüşmeler gerçekleştirdiler. Bu görüşmelerin ardından masada beş formül konuşuldu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin CNN TÜRK’te Hakan Çelik'in EYT ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Bakan Bilgin EYT ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

''Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3'üncüsü yaş... Üçüncü şık sorun. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun.

Yaş da bu işin şartlarından biri denilen bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran var. Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar.

Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel...

Tüm bunları düzenleyecek düzenleme yapmak. İşçi sendikalarımızla yapacağımız sözleşme hakları ve enflasyon farkları çalışmalarımız var. Tüm çalışmaları ele alacağız. Önceliklerimizi sıraladım.''

EYT için 5 formül gündemde! EYT son dakika gelişmesi var mı?

EYT İÇİN 5 FORMÜL GÜNDEMDE

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu geçtiğimiz günlerde Meclis’te bir dizi önemli görüşmeler yaptı. Görüşmelerde hem AK Parti hem de MHP temsilcileri ile bir araya gelindi. EYT ile ilgili 5 formül masada konuşuldu. İşte EYT için konuşulan 5 formül:

Birinci formül: 3600 günü dolduran kadın 50, erkek 55 yaşında emekli olabilir

Bu formülde 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar 3600 günü doldurdukları takdirde kadınlar için 50, erkeler için 55 yaşında emekli olabilecekler. 

İkinci formül: Kadınlarda 7 bin 200, erkeklerde 9 bin günü dolduran emekli olabilir

Bu formülde kadınların 7200 prim günün erkelerin ise 9 bini prim gününü doldurarak emekli olabilmeleri öngörülüyor. Yaş şartına bakılmayacak.

Üçüncü formül: Emekliliğe kalan süre için her yıl belli oranda kesinti ile emekli olunabilecek. 

EYT için 5 formül gündemde! EYT son dakika gelişmesi var mı?

Dördüncü formül: Kanundaki yaşa kadar maaş kesintisi ile emekli olunabilecek. Kişinin kabul etmesi halinde kanundaki yaşa kadar maaş kesintisi ile emeklilik imkanı sunulacak. 

Beşinci formül: 5 bin ile 9 bin 750 prim günün dolduran emekli olabilir.

9 Eylül 1999 öncesinde işe girenler için ilk sigortalı oldukları tarihe göre 5 bin ile 5975 prim günü dolduranlar yaşa bakılmaksızın emekli olma imkanı bulabilecekler. 

EYT'lileri heyecanlandıran gelişme! Mayıs ayında açıklanacak...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön