25 / 04 / 2024

EYT'lileri heyecanlandıran gelişme! Mayıs ayında açıklanacak...

EYT'lileri heyecanlandıran gelişme! Mayıs ayında açıklanacak...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 2022 yılının başlamasıyla birlikte EYT'li vatandaşların gözü yine meclise çevrildi. EYT ile ilgili son açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan geldi...



EYT ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan EYT'nin ne zaman çıkacağı yoğun bir şekilde araştırılıyor. EYT ile ilgili heyecanlandıran açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık teknik konularda çalışmalarının başlandığı duyurdu. 

Kamugündemicom'dan Gülşah Konuk Akın'ın haberine göre EYT ile ilgili son gelişmelerin mayıs ayında açıklanması bekleniyor. Bakanlık EYT düzenlemesi yaparken hem EYT temsilcilerinden hem de kamuoyundan beklentilere ilişkin görüşler alacak. EYT için yeni bir taslak hazırlanacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ve son kararı Erdoğan verecek. 

EYT lileri heyecanlandıran gelişme! Mayıs ayında açıklanacak...

EYT ile ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 2022 yılı içerisinde EYT sorununun neticelendirileceğini dile getirdi. 

EYT NEDİR?

8 Eylül 1999’da yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) konuldu. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı.Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması gerekiyor.

Yastık altı altınlar için yeni düzenleme devrede! Hazine Bakanı açıkladı!

Emekli maaşlarında artış olacak! Hesaplarınızı kontrol edin...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön