19 / 04 / 2024

Bayrampaşa Spor Kompleksi, Mayıs ayında açılacak!

Bayrampaşa Spor Kompleksi, Mayıs ayında açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mayıs ayında bitirilmesi planlanan Bayrampaşa Spor Kompleksi’ni basın mensuplarına gezdirdi...



Mayıs ayında bitirilmesi planlanan Bayrampaşa Spor Kompleksi’ni basın mensuplarına gezdiren Başkan Kadir Topbaş, Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu’nun adının verildiği tesiste yüzme, basketbol, futbol ve jimnastik gibi sporların yapılabildiğini belirterek, “Bu tür tesisler bizi olimpiyatlara taşıyacak” dedi.

19 Mayıs’ta açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gazetecilerle birlikte yapımı hızla süren Bayrampaşa Spor Kompleksi’nde inceleme gezisi yaptı. Gezide Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ile bazı Büyükşehir Bürokratları da yer aldı. Basın mensuplarına tesisi gezdiren Başkan Kadir Topbaş, yüzde 67’si tamamlanan yatırımı 19 Mayıs’a yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Çevre düzeni çalışmalarının gecikmemesi için çalışmaların hızla yapılması için talimat verdiğini belirten Kadir Topbaş, 3 bloktan oluşan 25 bin metrekarelik net kullanım alanı olan çok yönlü tesisin bölgenin spor ihtiyacına önemli ölçüde cevap vereceğini kaydetti.

A blokta çocukların su sporlarını yapabileceği bir aquapark ile fitnes, jimnastik gibi aktivitelerin de yapılabileceği bir salonun bulunduğunu, B blokta normlarına uygun şekilde yapılan 1306 kişilik seyirci kapasiteli bir basketbol sahası yer aldığını, Cblokta ise yarı olimpik bir yüzme havuzu ile Türkiye’de ilk defa inşa edilen 18x25 metre ebatlarında atlama trampleni havuzunun bulunduğunu anlatan Başkan Topbaş, şöyle konuştu;

Bu tesisler olimpiyatlara taşıyacak

“TEM’e ve Olimpiyat Stadı’na yakın olması, diğer sportif alanlara da yakınlığı nedeniyle böyle büyük bir kompleksi buraya inşa ediyoruz. Tesisin toplam maliyeti 39 milyon TL’yi bulacak. Açık kapalı spor aktivite alanlarıyla, parkıyla, yürüme alanlarıyla ve kafeteryalarıyla muhteşem bir spor kompleksi ortaya çıkıyor. Bu spor tesisi Bayrampaşa’nın yanı sıra, Bağcılar, Esenler ve Gaziosmanpaşa’ya da hizmet verecek.”

İstanbul’da bu yılsonuna vardığımızda toplam 43 milyar TL yatırım yapmış olacaklarını vurgulayan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “2012 Avrupa Spor Başkenti ilan edilen İstanbul’da bugüne kadar 1 milyar TL’ye yakın bir para harcayarak spora çok ciddi yatırımlar yaptık. 7’den 70’e halkımızın tamamının spor yapmasını arzu ediyoruz. Şehrimizde yaşayan insanların sporu bir yaşam tarzı haline getirmesini istiyoruz. Çünkü şehirlerde insanlar bedenlerini ihmal ederek bel fıtığı ve menüsküs gibi hastalıklarla uğraşıyorlar. Bütün İstanbulluların bu spor tesislerimizden istifade etmesini istiyoruz. Bu amaçla İstanbul’a çok ciddi spor tesisleri kazandırdık. Okullarımıza 130 kapalı spor kompleksi yaptık. 18 tane dev spor kompleksi inşa ettik. Okullara yaptığımız kapalı spor salonlarında hem dereceler gelmeye başladı. Hem de çocuklarımızın özgüveni ve okula bağlılıkları arttı. Bu tesisler bizi olimpiyatlara taşıyacak. Gelecekte olimpiyatları İstanbul’a aldığımızda bu tesisler bizim ihtiyaçlarımızı görecek.”

Komplekse Hidayet Türkoğlu’nun adı verildi

Spor kompleksine Bayrampaşa ilçesinde yaşayan Milli Sporcumuz Hidayet Türkoğlu’nun ismini vermeyi uygun gördüklerini ifade eden Topbaş, “İnşallah açılışa da kendisini davet edeceğiz. Böyle gurur duyduğumuz bir sporcunun adının kendi bölgesindeki bu spor tesisinde adının yaşamasını çok önemsiyoruz. İnanıyorum ki Hidayet de gurur duymuştur. Gururumuz olan böyle güzel insanların isimleri bir yerlerde yaşamalı ki tüm topluma örnek olsun” şeklinde konuştu.
İBB


Geri Dön