26 / 04 / 2024

EYT sonuçları ne zaman açıklanacak? EYT başvuru takibi sorgulama!

EYT sonuçları ne zaman açıklanacak? EYT başvuru takibi sorgulama!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuruları devam ediyor. Başvuruları tamamlayan EYT’liler ise sonuçların kaç günde açıklanacağını merak ediyor. Milyonlarca EYT’li, "EYT başvuruları ne zaman belli olacak?" sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, EYT başvuruları kaç günde sonuçlanacak? İşte, SGK EYT



"EYT başvuruları ne zaman belli olacak?" sorusu Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin yürürlüğe girmesi ile beraber emekliliğe hak kazanan EYT’li vatandaşlar tarafından gündeme getiriliyor. SGK ve e-Devlet Kapısı’ndan başvuruda bulunan EYT’li emekli adayları, emekli olacakları günü büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Peki, EYT başvuruları ne zaman ve kaç günde belli olacak? İşte detaylar...

EYT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EYT başvuruları yapılmaya devam ederken, tüm EYT’li emekli adaylarının gözleri SGK'dan gelecek sonuç duyurusuna çevrildi. EYT başvuru sonuçlarına ilişkin şimdilik net bir tarih açıklaması yapılmadı.

Sonuçların 15 gün içerisinde açıklanması ve EYT’li emekli adaylarının rahat bir nefes alması bekleniyor. Yani ilk başvuruda bulunan EYT'li vatandaşların başvuru sonuçlarının önümüzdeki 10 gün içinde sonuçlanacağı öngörülüyor.

EYT sonuçları ne zaman açıklanacak? EYT başvuru takibi sorgulama!

EYT BAŞVURU SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

EYT başvuru sonuçları e-Devlet Kapısı’ndan öğrenilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip adresinden seneyi seçerek SGK'ya giden dokümanlarınızı kontrol edebilirsiniz.

İşte merak edilenler...
 


Geri Dön