29 / 03 / 2024

EYT ve asgari ücrette kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli kabul

EYT ve asgari ücrette kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli kabul

EYT ve asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 18:15'te Bakan Bilgin ve Bakan Nebati ile bir araya gelecek. Kritik görüşmede milyonları ilgilendiren Emeklilik yaşa takılanlar (EYT) ve asgari ücret konusu masada olacak.



Zam için çalışma takviminin de bu toplantıda netleşmesi bekleniyor.

EYT ve asgari ücret ile ilgili son gelişmeler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 18:15'te Bakan Bilgin ve Bakan Nebati ile görüşecek. Kritik görüşmede milyonları ilgilendiren Emeklilik yaşa takılanlar (EYT) ve asgari ücret konusu masaya yatırılacak.

Yılbaşında yüzde 50, temmuzda yüzde 30 zam

2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücrete, 2022 Ocak ayında tarihin en yüksek artışı yapıldı.

Asgari ücret, yaklaşık yüzde 50 zamla brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlendi.

Temmuz ayında yapılan zamla birlikte ise asgari ücret yüzde 30'luk bir artışla net 5 bin 500 liraya çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön