25 / 04 / 2024

EYT'de flaş gelişme! Emekli olmak için gün ve yıl detayları netleşiyor! Hemen bakın! 

EYT'de flaş gelişme! Emekli olmak için gün ve yıl detayları netleşiyor! Hemen bakın! 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin düzenlemede ana başlıklar yavaş yavaş netleşiyor. Peki EYT'de son durum ne? Yaş ve yıl şartı nasıl olacak? İşte EYT ile ilgili merak edilen son dakika gelişmeleri...



Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a ilişkin çalışmalar hız kesmeden sürerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den konuya ilişkin açıklama geldi. 

Bakan Bilgin, EYT çerçevesinde olan kadınlarda 20 hizmet yılı ve 5000 prim günü, erkeklerde 25 hizmet yılı ve 5400 prim gününü dolduranların emekli olabileceğine dikkat çekti. 

EYT de flaş gelişme! Emekli olmak için gün ve yıl detayları netleşiyor! Hemen bakın!  

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin düzenlemede ana başlıklar yavaş yavaş netleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili açıklamasında,"İki şartı kaldırmıyoruz: Prim gün sayısı ve yıl sayısı. Kadınlar için 20, erkekler için 25 şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler" ifadelerini kullandı ve bunun herkesi kapsayan, sınır koymayan bir düzenleme olduğunun altını çizdi. 

Peki EYT'de son durum ne? İşte EYT ile ilgili merak edilen son dakika gelişmeleri...


Geri Dön