14 / 05 / 2024

EYT’lilere müjde verildi! İki ödeme birden yapılacak!

EYT’lilere müjde verildi! İki ödeme birden yapılacak!

Emekli maaşının bağlanmasını bekleyen EYT’li vatandaşlar işlemlerinin sona ermesiyle biriken tüm maaşlarını alacak. Bunun yanı sıra, çift ikramiye imkanı da olacak.



Prim ve yıl koşulunu sağlayan EYT'li vatandaşların büyük bölümüne emekli maaşı bağlanırken, işlemlerinin sona ermesini bekleyenleri toplu ödeme bekliyor. Bu kişilere biriken tüm maaşları verilirken, gerçekleştirilecek ödemeler arasında bayram ikramiyesi de yer alacak.

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ YATACAK MI?

31 Mart tarihine kadar emekli maaşı için müracaat eden EYT'liler, işlemleri bitince biriken maaşlarıyla beraber geçtiğimiz ay verilen 2 bin lira olan Ramazan Bayramı ikramiyesini de alacak.

Bu kişilere ek olarak haziranda da Kurban Bayramı ikramiyesi ödenecek. Yani bu seneki iki bayram ikramiyesi de verilecek. Nisan ve mayısta emeklilik için müracaat edenler ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanacak.

 EYT’lilere müjde verildi! İki ödeme birden yapılacak!

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Bayram ikramiyesinden yararlanmak için bayramın olduğu ayda emekli maaşının bağlanması gerekiyor. Bu doğrultuda, en geç haziranda emekli maaşı bağlanmış herkes ikramiye alabilecek. Emekli maaşları başvuruyu izleyen ayın başından itibaren bağlanıyor. 31 Mayıs tarihine kadar müracaat edenlerin emekli aylığı 1 Haziran itibariyle bağlanmış olacak. Bu yüzden bugün dahil 2 gün içinde emekli maaşı için müracaat eden vatandaşlar da Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecek.

İşte detaylar...
 


Geri Dön