25 / 04 / 2024

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkıldı!

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkıldı!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları için yıkımlara başlayan İBB tüm tepkilere rağmen ilçede yer alan Gençlik Parkı'nın yıkımını gerçekleştirdi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri; Eyüpsultan Yeşilpınar'da yer alan Gençlik Parkı'nın yıkımını tüm tepkilere rağmen gerçekleştirdi. Sabah'tan Şerif Can ve Saffet Azak'ın haberine göre; İBB çalışanları, vatandaşların parka girmemesi için önce alanı demir panellerle çevirdi. Panellerin konulduğu esnada mahalle sakinleri yapılan işi durdurmak istedi. Vatandaşların taleplerini dikkate almayan yetkililer bu sefer iş makinelerini devreye aldı. İBB işçileri parkın içindeki tüm oyun alanlarını ve spor aletlerini kırdı. Parkın içinde bulunan ağaçlar ise yerinden söküldü. Yaşanan durumun hukuka aykırı olduğunu ifade eden vatandaşlar daha önce açtıkları davanın takipçisi olacaklarını belirttiler.

Direnişin sembol ismi Ayşe Topçu, yaşananlar karşısında üzgün olduğunu söyledi. İBB yönetimi ve Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren Topçu, "Biz bunları başa getirdik. Hak ettik bunu. Her şey çok güzel oldu!" dedi.

Fatma Gümüş: "Ekrem İmamoğlu başa gelene kadar 'Biz halkın yanındayız. Biz halka hizmet edeceğiz' diyordu. Bu söyledikleri meğer koltuğa oturana kadarmış. Koltuğa oturduktan sonra iş bitti. Bizim buradan başka parkımız yok. Deprem olduğunda nerede toplanacağız."

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkıldı!

Yeliz Budak: "1 yıldır kanser tedavisi görüyorum. Burada dolaşıp nefes alıyordum. Burası deprem toplanma alanı. Burayı yıkarak ne yapmaya çalışıyorlar. Yazık günah. Mahalleli olarak bu durumdan şikâyetçiyiz. Deprem olduğunda binalar altında kaldığımız zaman bunun hesabını kim verecek."

Geceden beri parkta nöbet tuttuğunu belirten Hülya Özkan ise, "40 yıllık deprem toplanma alanının yıkılmasını istemiyoruz. Bırakın parkı, deprem toplanma alanının yıkılmasını istemiyoruz. Projelerine hiçbir şekilde karşı çıkmıyoruz. İstedikleri şekilde yapabilirler. Bize gösterdikleri küçücük bir parka biz girmek istemiyoruz."

 Hüseyin Kara da, yaklaşık 3 aydır yeşil alan için mücadele verdiğini söyleyerek "Yeşile dokunma, parkıma dokunma, başka ne ediyorsanız edin. Bina mı yapıyorsunuz, ne yapacaksanız yapın. Bize bir şey ver demiyoruz. Biz sadece bunu istiyoruz" dedi.

Konu takip edilecek

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara olay yerine gelerek inceleme gerçekleştirdi. Kara, konunun takipçisi olacağını söyleyerek "Kentsel dönüşüm anlaşmasının tarafı değiliz biz. Biz sizi dinledik, yapılacak bir şey var mıdır ve sizin isteğiniz ne şekilde karşılanabilir? Park ihtiyacı eskisi ve yenisi olarak karşılanmakta mıdır? Bunları biz bir değerlendirelim" şeklinde konuştu.

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!


Geri Dön