25 / 04 / 2024

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!

Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için Eyüpsultan Gençlik Parkı'nın yıkımına karar vermişti. Söz konusu karar yargıya taşındı.



KİPTAŞ tarafından İstanbul Eyüpsultan'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm için tepkiler gün geçtikçe artıyor. Sabah'tan Barış Savaş ve Şerif Can'ın haberine göre; mahalle sakinleri parkın yıkılmaması için mahkemeye başvurdu. Yıkım işleminin yapılmaması için bin imza toplayan Yeşilpınarlılar dava açtı.

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!

Deprem sonrası toplanma parkının yıkılmaması için imza toplayan 40 mahalleleri konuyu yargıya taşıdı. Dava sürecini yakından izleyen mahalle sakinlerinden Koray Akın, "Burada yaşanan soruna ortak tepki veriyoruz. Bundan sonraki süreçte ne yapalım diye düşündük. Bunun neticesinde de yargı yoluyla hakkımızı aramaya karar verdik. Bine yakın imza topladık. Gönüllü 40 kişi ile birlikte İstanbul Bölge İdari Mahkemesi'ne gittik. Yıkılan yerlere istedikleri binayı yapsınlar. Ama parka hiçbir şekilde zarar verilmesin. Park bize kalsın. İstanbul deprem bölgesi. Burası da riskli bir nokta. Yarın bir deprem olduğunda biz bu binaların arasında kalmak istemiyoruz. Yargıdan gelecek cevabı bekliyoruz. Bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir müdahalesi olursa biz yine aynı tepkiyi vermeye devam edeceğiz"  şeklinde konuştu.

Mustafa Demir'den Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi eleştirisi!

 


Geri Dön