26 / 04 / 2024

Mustafa Demir'den Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi eleştirisi!

Mustafa Demir'den Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi eleştirisi!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde başlatılan dönüşüm projesi ile ilgili açıklamalar yaptı.



AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Meclis'te gerçekleştirdiği toplantıda, önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeni yönetiminin, vatandaşların taleplerini göz ardı ettiğini belirten Demir, açıklamasında 412 konutu, 650 konuta çıkardığını söyledi. Mustafa Demir sözlerine şu şekilde devam etti: "Orada içinde yüzlerce ağacın bulunduğu park, 'kentsel dönüşüm' adı altında bir rant projesine döndürüldü ve bu yeşil alan imara açıldı." 

Mustafa Demir den Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi eleştirisi!

İstanbul Avrupa Yakası Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm projesi temel atma törenine katılım sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, protesto edildiği Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'ni ziyaret ettiğini söyleyen Demir vatandaşlarla görüştüğünü de sözlerine ekledi. Demir şöyle konuştu: 

"Kadınların, oturup nöbet tuttukları, 'Parkımızı istiyoruz. Parkımızdan elinizi çekin' diye haykırdıkları parktaydım. Basında da gündeme gelen, İBB Başkanı'nın ziyareti sırasında araçların çarptığı, ağzının yüzünün kanadığı, kolunun iki tarafından kırıldığı Ayşe Topçu Hanımefendi'yi, evinde ziyarete gittim. CHP'nin trolleri, Ayşe Topçu Hanımefendi'yi ağza alınmayacak sözlerle izam ederek kendisine, 'Orada oturmuyor', 'AK Parti'li bir trol', 'provokatör' dediler. Ayşe Hanım'ın evi, parkın hemen bitişiğinde. Park ile evi arasında yalnızca bir yol var. Ayşe Hanım, kendi ifadesiyle 'Benim derdim AK Parti-CHP değil, ben parkımın peşindeyim.' diyen, son derece bilinçli ve aklı başında bir vatandaşımız. Ayşe Hanım'ı, bu haklı mücadelesinde destekliyoruz. Oradaki vatandaşlarımız da müsterih olsun."

Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm nöbeti!


Geri Dön