25 / 04 / 2024

Fahrettin Altun Üsküdar'daki o arsayı 12 kat yüksek fiyata kiralamış!

Fahrettin Altun Üsküdar'daki o arsayı 12 kat yüksek fiyata kiralamış!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, Üsküdar'daki dairesinin yanında yer alan mezbelelik arsanın Altun tarafından yıllık 3.100 TL'ye kiraladığı ortaya çıktı.



İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, Üsküdar'daki dairesinin yanında bulunan mezbelelik arsa, Cumhuriyet Gazetesi'nin bir süredir gündeminde yer alıyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, söz konusu arsayı Boğaz kenarında ilan eden gazete, bu iddiası yalanlanınca yeni bir çıkış daha yaptı.

Cumhuriyet, iki parselden oluşan arsa vasıflı taşınmazın üzerinde yapılaşma olduğu iddiasının asılsız çıkmasından sonra bu kez arsanın düşük bedelle kiralandığı haberiyle ortaya çıktı.

Daha önce 20 TL'ye kiralanmış


Fakat arsanın daha önceki yıllarda aylık 20 TL kira bedeliyle ihale edildiği ve yıllardır taliplisi dahi çıkmadığı belirlendi. O arsa, Fahrettin Altun tarafından yıllık 3.100 TL bedelle kiralandı.

100 TL'ye arsa bulmak mümkün

Diğer bir yandan, aynı bölgede İstanbul Vakıflar II. Bölge Müdürlüğüne ait aylık 100 lira bedelli birçok kiralık arsa ilanı mevcut.

Etrafı otlarla sarılan, çöplük durumuna gelen arsayla ilgili mahalle halkı ve muhtarlık tarafından da şikayet konusu oldu.

Kimse talip olmayınca yeniden ihaleye çıktı


2019 sonu itibarıyla boş durumda olan arsa, Vakıflar Müdürlüğü tarafından yeniden açık ihale listesine dahil edildi.

Fahrettin Altun, ikametgahının arkasında bulunan arsa için temsilcisi aracılığıyla en yüksek teklifi verdi ve senelik 3.100 lira bedelle kazandı.

Arsanın çevresinde çok sayıda mesken kiralık ilanlarında bulunuyor.

 

Fahrettin Altun'un avukatı Sezgin Tunç'tan arsa açıklaması!


Geri Dön