28 / 03 / 2024

Faiz düştü varlıklı kesim soluğu lüks konutta aldı

Faiz düştü varlıklı kesim soluğu lüks konutta aldı

Canlanmanın en önemli göstergelerinden lüks konut satışı patladı. Hızla düşen faizlerden para kazanan ve getirileri artık beğenmeyen varlıklı kesim metrekaresi 8-10 bin liralık evlere koşuyor



Ekonomideki gelişmelere en hızlı tepkilerden birini veren lüks konut sektöründe varlıklı müşterilerin piyasaya dönüşünün getirdiği canlılık kutlanıyor. Yatırım amaçlı alımlara sahne olan lüks konut segmentinde geçen ayki satışlar yüz güldürürken, birçok müteahhit son dönemin en parlak satış rakamlarına ulaştığını açıklıyor. Faizlerin düşmesi ve borsanın istenen getiriyi sağlamaması üzerine yatırımcının lüks konuta yöneldiğini belirten inşaat şirketleri ise artan talebin etkisiyle satış için ölü sezon sayılan yaz aylarını yeni projeleri devreye sokarak değerlendiriyor. Bağdat Caddesi, Beşiktaş gibi semtlerdeki lüks konutlar yapılırken satılmaya başlandı.

KONUTTA CANLILIK ARTARAK SÜRECEK

Aşçıoğlu İnşaat geçen ay 23 adet residence sattı. Müteahhitler, residence'ların en önemli müştelerinin işadamları ve üst düzey yöneticiler olduğunu söyledi. Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş ise lüks konut satışındaki artışın gözle görünür oranda arttığını belirterek `Yatırımcılar da artık konut sektörüne girmeye başladı' diye konuştu.

Dilman Towers'ta satılık residence kalmadı

Bağdat Caddesi'nde ve civarında lüks konutlar yapan Teknik Yapı'nın CEO'su Teoman Metehan, krizin etkilerinin geçmesinin en önemli göstergesinin lüks konutlardaki satış hızı olduğunu söyledi. Metehan `Lüks konutların alıcı kitlesi ekonominin iyiye gittiğini gören en önemli gruplar arasında yer alıyor. Biz metrekaresi 8 ile 10 bin lira arasında değişen 104 konutluk Dilman Towers'ın tamamını sattık. Ayrıca yine Bağdat Caddesi'nde yeni başladığımız 150 konutluk projede de satışlarımız geçen ay önemli oranda arttı' dedi.

Ağaoğlu rekor kırıyor

4 bin konutluk Towerland projesinin ilk ayağı olan Skytower'ı satışa sunan Ağaoğlu da, 420 konutun yüzde 30'unu başlamadan sattı. Ağaoğlu Grubu'n Başkanı Ali Ağaoğlu 250 bin ile 1.7 milyon lira arasında değişen 420 konutun tamamını ise 15 günde satacağını isteyenle iddiaya gireceğini söyledi.

Haziranda 30 milyon dolara 25 residence birden sattım

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da geçen ay konut satışında rekor kırdığını söyledi. `Şükürler olsun, işlerimiz gayet iyi' diyen Yaşar Aşçıoğlu, krizin etkilerinin bitmeye başladığını gelen taleplerden görmeye başladıklarını söyledi. Geçen ay 225 adet konut sattıklarını belirten Aşçıoğlu `Geçen ay Fulya'da yaptığımız 30 milyon dolarlık satış yapıldı. Konutlara bakmaya sayısında da önemli oranda artış var' diye konuştu. Aşçıoğlu, alıcıların lokasyona da dikkat ettiğini belirterek, son dönemde yabancı işadamlarının da lüks konutlara ilgisinin arttığını sözlerine ekledi.

Satış arttı, yeni projeyi öne aldık

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya geçen yıla göre satışlarında yüzde 30 artış olduğunu söyledi. Dumankaya `Geçen ay önemli oranda canlanma yaşandı. Alımlar arasında peşin para ile yapılanlar da ihmal edilemez düzeye çıktı' dedi. Sosyal donatıları, havuzu, güvenliği olan site projelerine imza attıklarını söyleyen Dumankaya, satışların iyi gitmesi nedeniyle Adress Botanik ismini verdikleri yeni projelerine hemen başlama kararı aldıklarını söyledi. Dumankaya, canlanmanın ikinci el evde görülmediğini belirterek `Gelişmeye ilk tepkiyi varlıklı kesim verir. Diğerleri onları izler' dedi.
İbrahim Acar/Star


Geri Dön