25 / 04 / 2024

Faiz indirimi ile tüketici daha kolay konut sahibi olacak!

Faiz indirimi ile tüketici daha kolay konut sahibi olacak!

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uçar, "Tüketicimizin daha rahat konut sahibi olabilmesi açısından faiz indirimini çok faydalı bir karar olarak değerlendiriyorum" dedi...



Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar konut kredi faiz oranlarının aşağıya çekilmesi ile ilgili değerlendirme yaptı. İşte Uçar'ın değerlendirmesi;

2019 yılının ilk 6 ayında konut kredi faiz oranlarının yüksek olması sektörümüzü olumsuz etkilerken yatırım yapacak alıcıları da bekleme sürecine itti. Aslında yapılan bu faiz indirimi uzun zamandır konut alıcılarının ve biz sektör temsilcilerinin beklediği bir karardı. Bu noktada Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nın attığı bu adımlar son derece önem arz ediyor. Devlet bankalarımız Vakıfbank ve Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar olan 180 ay konut kredi faizlerini yüzde 0,99 olarak belirledi. İnşaat sektörü açısından konut kredi faizlerinin yüzde 1 bandının altına inmesi çok önemli.

Faiz indiriminin başta inşaat sektörüne ve devamında ülke ekonomisine katkıları olacaktır. 15 yıl gibi uzun vadede sağlanan yüzde 0,99 oran, konut satın alma kararını erteleyen alıcılar üzerinde olumlu yönde bir etki sağlayacaktır. 

Tüketicimizin daha rahat konut sahibi olabilmesi açısından faiz indirimini çok faydalı bir karar olarak değerlendiriyorum. Yılın ikinci yarısında satışların artacağı, 2020 yılı itibarı ile de sektörün yukarı yönlü büyümesini sürdüreceği kanısındayım.

Konut kredi faiz oranları yüzde 0.99'a indi!

Vakıfbank da konut kredisi faizini yüzde 0.99'a indirdi!


Geri Dön