26 / 04 / 2024

Faiz indirimi konut fiyatlarını da indirdi

Faiz indirimi konut fiyatlarını da indirdi

Hangi banka konut kredisine yüzde kaç faiz uyguluyor? İşte cevabı...



Bankalar arka arkaya faiz indirimleri açıklıyor. HSBC 1.20-1.85 aralığında olan faiz oranlarını, yüzde 0.92-1.57 aralığına çekerken Ziraat Bankası yüzde 1.84 olan konut kredisi faiz oranını yüzde 1.49'a düşürdü.Anadolubank ise üç aydan 180 aya kadar tüm vadelerde sabit faiz oranını 1.85'ten yüzde 1.54'e düşürdü.

DÜŞME EĞİLİMİ SÜREBİLİR

Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, faiz indiriminin talebi canlandıracağını belirterek "Son dört ayda konut kredilerinde bir artış görünmüyor. Eylül ayında 38 milyar lira seviyesindeki konut kredileri kullanımı 31 Ocak itibariyle 37 milyar 500 milyon YTL'ye düşmüş. Yani artma olmadığı için bir miktar azalma da var" diye konuştu. Konut kredisinin 1.80-2.00 aralığından 1.40-1.60 aralığına düşmesinin konuttaki ucuzlama ile birlikte ele alındığında alıcı için çok iyi bir fırsat olduğuna dikkat çeken Atakan "Şu anda kredi ödeyenler de vadelerini kapatıp düşük faizle yeniden kredi çekebilirler" hatırlatmasında da bulundu.

ALICININ DÖNEMİ

Faizlerin genel olarak düşme eğilimine girdiğini, tüm bankaların indirim açıkladığını belirten Atakan "Ancak indirimin sürekliliğini garanti edemeyiz. Konut fiyatlarında yüzde 30'a yakın düşüşler oldu. konut alıcıları fiyatlar daha da düşecek diye dört aydır satın alma yapmıyor. Şu andaki olumlu ortamı kaçırmamak gerek" diye konuştu.

Bugün

Geri Dön