28 / 03 / 2024

Fame Oteller Grubu 8 lüks villa yapacak!

Fame Oteller Grubu 8 lüks villa yapacak!

Fame Oteller Grubu, zengin müşterilerinin `lüks villa' talebi üzerine inşaat işine girdi. Grup, Lara'da 8 lüks villa inşa ediyor



Antalyalı Fame Oteller Grubu, Mısır ve İstanbul'da şehir oteli açma planlarını kısa vadede askıya alırken Kemer Göynük ve Lara'daki otellerini yenileme kararı aldı. Tesislerinde kalan zengin müşterilerin ısrarları sonucu "lüks villa" işine de giren Fame Hotels'in Koordinatörü Erkut Kara, "8 adet lüks villa inşaatı yapıyoruz. Bunları 400 bin eurodan başlayan fiyatlarla satmak istiyoruz" dedi.

Bölgedeki 5 otelinde 2600 yatak kapasitesine sahip olan Fame Oteller Grubu, Kemer'deki 5 yıldızlı tesisini yaklaşık 1 milyon euroya renove edecek. Grup 1 Nisan itibariyle bu otelle birlikte 12 ay çalışan otel sayısını ikiye çıkaracak. Fame Hotels Koordinatörü Erkut Kara, Grup olarak turizmde "Her şey dahil" konseptiyle hizmet verdiklerini hatırlatarak geçen yıl şehir otelciliğine girmeye özendiklerini, Mısır başta olmak üzere İstanbul gibi bölgelerde de görüşmeler yaptıklarını söyledi. Turizm sektöründeki ve ekonomideki genel gidişata bakarak bu projelerini 2010 itibariyle askıya aldıklarını kaydeden Kara, "Şimdilik şehir otelciliğine girmeyeceğiz. Mısır gibi pazarlarda yabancı yatırımcı olarak şartların daha iyi oluşmasını bekleyeceğiz. Türkiye'de de seçim ekonomisi gündeme gelebilir. Tüm bunları ve genel ekonomik gidişatı hesaba katarak şimdilik yeni yatırım yapmama kararı aldık" dedi. Mevcut otellerini renove ettiklerini kaydeden Kara, önümüzdeki dönemde Göynük'teki tesislerini de yenileyeceklerini vurguladı.

Müşteriler lüks villa ve yat soruyor
Tesislerini ziyaret eden onlarca müşterinin resepsiyona gelip çevrede lüks villa ve daire satın almak istediklerini söylediklerine dikkat çeken Kara, "Bu da bizi inşaatçılığa yöneltti. İlk denememizi Lara'daki 5 yıldızlı otelimizin karşısında aldığımız arsada yapıyoruz. Burada 8 adet lüks villa inşaatı yapıyoruz. Bunları 400 bin eurodan başlayan fiyatlarla satmak istiyoruz" diye konuştu. Kara, villaları alanlara bir yıl süresince otel aktivitelerinden yararlanma imkânı da vereceklerini açıkladı. Kara, 2010'da 5 Fame otelinde yaklaşık 500 bin geceleme yaptırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Tesislerinde konaklayan Bosna Belediye Başkanı'nın bir gün kendilerine daha birçok müşteri gibi, yat kiralamak için başvurduğunu da anlatan Kara, bu gibi talepleri değerlendirmeye karar verip, 3 kamaralı bir motoryat aldıklarını söyledi. Kara, "Artık yat kiralama işine de gireceğiz" dedi.

Turist sayısı artacak, kâr azalacak
Fame Hotels Koordinatörü Erkut Kara, Fame Otelleri'nde ağırlanan turistlerin yüzde 65'inin BDT ve Rusya'dan geldiğini kaydederek "Bu yıl Antalya'da genel olarak Alman turist pazarında yüzde 12, Rus pazarında yüzde 10 civarında artış bekleniyor" dedi. Antalya'ya 2009'da 8.5 milyon turist geldiğini, bu yıl 9.5 milyon turistin beklendiğini ifade eden Kara, turist sayısındaki artışın kâra yansımayacağını, maliyetlerin 2009'a göre artmasını öngördüklerini söyledi. Gıda başta olmak üzere enerji ve istihdamdaki fiyat artışlarıyla birlikte 2010'da kendi tesislerindeki maliyetin yüzde 22 artacağını öngördüklerini vurgulayan Kara, şöyle devam etti: "2010'da, 2009'da uygulanan fiyatlar korunur. Biz de bu yıl ciromuzun, 2009'a oranla yüzde 4-5 artarak 30 milyon dolara ulaşmasını öngörüyoruz."
Mehmet Ali Kantarcı / Referans


Geri Dön