19 / 04 / 2024

Fan Gang: Emlak sektöründe yatırımlar büyüyecek

Fan Gang: Emlak sektöründe yatırımlar büyüyecek

Fan Gang, emlak sektöründe yatırımların gelecek sene yıllık bazda yüzde 20-30 büyümesini beklediklerini belirtti



Çin'de ekonomik yapılanmadan sorumlu araştırma kuruluşunun başkanı Fan Gang, inşaat sektörü, kurumsal yatırımlar ve ihracatın gelecek yıl hükümet harcamalarının yerine ekonominin itici güçleri olacağını söyledi.

Fan Gang, Xiamen şehrinde başlayan yatırım ve ticaret fuarında yaptığı konuşmada merkezi hükümetin Çin ekonomisine yaptığı katkının gelecek yıl azalacağını söyledi. Çin'de en önemli araştırma kuruluşlarından birinin tepsinde yer alan Fan Gang, emlak sektöründe yatırımların gelecek sene yıllık bazda yüzde 20- 30 arasında büyümesini beklediklerini belirtti.

Kriz sonrası toparlanma döneminde dünya ekonomisinin üretim sektöründen gelecek daha fazla katkı sayesinde normale dönebileceğini kaydetti. Fan Gang, karbon salınımı düşük endüstrilerin büyümede önde olacağını ve yükselen pazarların dünya ekonomisinde giderek daha fazla öneme sahip olacaklarını söyledi.

Çin hükümeti, Kasım ayında uygulamaya koyduğu 4 trilyon yuan'lık (586 milyar dolar) ekonomik teşvik paketi ile ekonomiyi canlandırmaya programını başlatmıştı. Kamu harcamalarının başını çektiği canladırma programına, bankacılık sektörü de ilk yarıda açtığı 1.1 trilyon dolarlık kredi ile eşlik etti. Çin ekonomisi hükümetin uyguladığı teşvik programı sayesinde yılın ikinci çeyreğinde büyüme hızını yüzde 7.9 ulaştırdı.
Vatan


Geri Dön