27 / 04 / 2024

Faruk Akdoğan dev projelerle Niğde'yi marka şehir yapmayı hedefliyor!

 Faruk Akdoğan dev projelerle Niğde'yi marka şehir yapmayı hedefliyor!

Niğde Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan Adayı Faruk Akdoğan dev projelerle Niğde'yi marka şehir yapmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Akdogan "Halkımıza hizmet etmek bize mutluluk veriyor, isimizi severek yapıyoruz" dedi.




Nigde'de Baskan Faruk Akdogan ile baslayan farklı belediyecilik anlayısı sonucunda hizmet halkın ayagına götürülüyor. Her fırsatta vatandaslarla bir araya gelen ve sorunları çözmek için belediye ekiplerini harekete geçiren Başkan Akdogan "Halkımıza hizmet etmek bize mutluluk veriyor, isimizi severek yapıyoruz" dedi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren Nigde'yi marka sehirler arasına sokmak için çalıstıklarını belirten Baskan Akdogan, kente insanların hayatını kolaylastıracak, onlarca yeni tesis kazandırdıklarını söyledi. Büyük bir kentsel dönüsüm hamlesi baslattıklarını belirten Akdogan Efendibey, Sehitler, Sahinali mahallelerini kapsayan 'Kentsel Dönüsüm ve Yenileme Projesi'nin tüm çalısmalarını tamamladıklarını ve projenin hayata geçmesi için tüm imkânları sagladıklarını belirtti. Türkiye'nin en modern itfaiye binasını ve mezbahasını hizmete soktuklarını dile getiren Akdogan sunları söyledi: "Daha önce çamur ve düzensizlik nedeniyle tepkilere neden olan hayvan pazarını, üstü kapalı ve modern bir sekilde sehir dısına yeniden yapıldı. Kent merkezindeki eglence merkezlerini baska bir bölgeye tasıyarak, bu konuda yıllardır gerçeklesmeyen bir hizmeti yerine getirdik. Köylünün ihtiyacı olan modern bir zahire pazarını hızmete soktuk. Türkiye'nin en büyük hayvan barınagının yapımı gerçeklesti. Toplantı alanı konusunda sıkıntı çeken Nigde'nin bu konudaki ihtiyacı ise yeni yapılmaya baslanan 'Kent Meydanı Projesi' ile gerçeklesiyor. Proje ile hem tören alanı, hem de sehir merkezindeki oto park sorunu ortadan kalkmıs olacak. Akmedrese, Belediye Kültür Merkezi'ne dönüstürüldü." 


'KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKTIK' 

Sehir merkezinde bulunan birçok türbe, cami ve tarihi eserlerin çevrelerinin düzenlenerek kültürel mirasa sahip çıktıklarını belirten Baskan Akdogan, ev kadınları ve ögrencileri de unutmadıklarını dile getirdi. Akdogan "Ev hanımları ve ögrencilerin bos vakitlerini geçirebilecekleri sosyal tesisleri de hizmete sunduk. Kentin çesitli noktalarında bulunan üstü açık sebze pazarlarının üstleri kapatılarak modern bir sekle dönüstürüldü. Yeni pazar yeri alanları hizmete sokuldu. Mahallelerin ihtiyaçları olan toplantı ve dügün salonlarının yapımları gerçeklestirildi. Konut ihtiyacı olan gelir düzeyi düsük insanlar için TOKI'ye arsa tahsisleri yapılarak yeni konutların yapılması saglandı" görüsünü dile getirdi. En büyük önceliginin insan saglıgı oldugunu belirten Baskan Akdogan "Içme suyunu filtre eden arsenik temizleme sistemi devreye sokuldu. Nigdeliler artık daha saglıklı içme suyu içmeye basladı. Yılların özlemi olan kapalı yarı olimpik yüzme havuzlarının yapımı gerçeklestirildi. Dogalgaz en uç noktalara kadar ulastırıldı. Kent merkezindeki yollar üstün standartlarda asfaltlandı ve engelliler için toplu tasıma araçları ile yollarda özel düzenlemeler yapıldı. Yeni ve modern araçlar alındı. Belediyespor'a yeni tesis kazandırılarak takıma profesyonel liglerde mücadele etmesi için her türlü destek saglandı" dedi. 



Sabah


Geri Dön