29 / 03 / 2024

Faruk Çelik: Emeklilerin Toki talebine sıcak bakıyorum!

Faruk Çelik: Emeklilerin Toki talebine sıcak bakıyorum!

TOKİ tarafından emeklilerin bütçelerine uygun konut yapılması talebine sıcak baktığını ifade eden Bakan Faruk Çelik, söz konusu talebi bugün sıcağı sıcağına Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ileteceğinin sözünü verdi.



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkezi'ni ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dünya ekonomisinde ciddi bir daralma olduğunu, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.



Türkiye'de kişi başına milli gelirin 10 bin doları aşmasında ve ihracatın 160 milyar dolar seviyesine gelmesinde emeklilerin önemli katkısının olduğunu belirten Çelik, emeklilere bu nedenle teşekkür etti.



Yunanistan'da emeklilere bulunulan zam vaatlerin gerçekleştirilemediğini kaydeden Çelik, emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelerin lafla olmayacağının altını çizdi.

Bakan Çelik, Türkiye'nin, Yunanistan'ın düştüğü duruma düşmemesi temennisinde bulunarak, "Komşumuz nefes almanın mücadelesini veriyor. Onun için dikkatli gidiyoruz, dikkatli gitmemiz gerekiyor" dedi.



EMEKLİ TOKİ'DEN EV TALEBİ

İşsizliğin bugün dünyanın ana sorunlarından biri olduğunu anımsatan Çelik, "AB'nin işsizlik ortalaması yüzde 10-10,5 civarında. Bu oran İspanya, Yunanistan ve Polonya'da yüzde 20'lerin üzerinde. Türkiye'de geçen yıl 450 bini kadın olmak üzere, toplam 1 milyon 370 bin kişiye istihdam sağladı. İşsizlik ülkemizde çok ciddi şekilde kontrol altında" diye konuştu.



Emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunda bankalarla bir türlü anlaşılamadığını bildiren Çelik, sorunun çözülmemesinin bankaların teklif ettiği rakamın düşüklüğünden kaynaklandığını söyledi.

Çelik, emekli maaşlarındaki sağlık kesintisiyle sağlık hizmetlerinin gereksiz kullanımının önüne geçilmesinin hedeflendiğini, geçmişte bu konuda çok sayıda istismara şahit olduklarını söyledi.

TOKİ tarafından emeklilerin bütçelerine uygun konut yapılması talebine sıcak baktığını ifade eden Çelik, söz konusu talebi bugün sıcağı sıcağına Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ileteceğinin sözünü verdi.



ÇELİK'E EMEKLİLER DERNEĞİ'NDEN ÜYELİK DAVETİ

TÜED Genel Başkanı Ergün de şahsının ve teşkilatının Bakan Çelik'i çok seven insanlardan oluştuğunu belirterek, şunları söyledi:

"Çünkü siz gönül dostu bir insansınız, her an gönlünü, kapısını bize açmış, Türkiye'nin güzide insanısınız. Çok donanımlı, insan canlısı, çok düzeyli beyefendisiniz. Devlet adamlığınızın yanında sivil toplum kuruluşlarıyla kurduğunuz diyalog da ayrıca ülkemizde herkese örnek olması gereken bir davranıştır. Biz Türkiye Emekliler Derneği olarak bu yönüyle de sizi kutluyoruz."



Çelik'in Bakanlığı döneminde intibak ve enflasyon farkı başta olmak üzere, emeklilerin faydasına olan birçok düzenlemenin hayata geçirildiğini belirten Ergün, emeklilerin kendilerine yapılan iyilikleri unutmayacak kadar onurlu insanlar olduklarını söyledi.

Bakan Çelik'i emekli olmasının ardından TÜED çatısı altına davet eden Ergün, Çelik'e ziyaretinden dolayı plaket takdim etti.


Habertürk


Geri Dön