25 / 04 / 2024

Fatih Erbakan'dan Saadet Partisi'nin tahliye açıklaması!

Fatih Erbakan'dan Saadet Partisi'nin tahliye açıklaması!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Saadet Partisinin kiracı olarak bulunduğu genel merkez binasının tahliye edilmesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.



Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Necmettin Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz'ün ortağı olduğu Emlak Turizm Ticaret AŞ'ye (ETAŞ) ait olan ve Saadet Partisinin kiracı olarak bulunduğu genel merkez binasının tahliye edilmesiyle ilgili eleştirelere yanıt veren veren Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu süreçte şahsına çok sert bir şekilde saldırıya geçilmesi nedeniyle açıklama yaptığını söyleyen Erbakan, "Rahmetli Erbakan Hoca'nın meşhur bir sözü vardır, 'Fotoğrafa değil videoya bakın.' der. Şimdi son bir fotoğrafa bakıyorsunuz, birtakım yorumlar yapıyorsunuz. Halbuki o son fotoğrafın, sahnenin gelmesine kadar geçen bir sürü olay, video var. Buraya bakılması lazım." dedi.

Necmettin Erbakan'ın vefat ettiği 2011 yılından bu yana ailesine, yakınlarına, hasbi Milli Görüşçülere karşı mevcut parti yönetimi tarafından bir operasyon başlatıldığını ifade eden Erbakan, bununla ilgili ellerinde ciltler dolusu kitap yazacak kadar delil ve şahitlerin bulunduğunub kaydetti.

Bu süreçte sayısız parti üyesinin üyeliklerinin silindiğini, geçmişte yapılan bir seçimde Kütahya-Tavşanlı, Rize gibi yerlerde partinin yüksek oy almasına karşın kendisini mitinge davet ettikleri için ilçe yönetiminin görevden alındığını anlatan Erbakan, Bursa-Yenişehir'de de kendisini konferansa davet ettikleri için de bir gecede 400 parti üyesinin üyelikten silindiğini iddia etti.

Saadet Partisinde Milli Görüş'e ters düştüğünü ifade ettiği farklı olaylardan da örnek veren Fatih Erbakan,  "Sayın Genel Başkan çıkıyor 'Aslında biz sosyal demokratız', 'Biz İngiliz tarzı sekülerizm istiyoruz. Türkiye'de İngiliz tarzı sekülerizm uygulanmalı' diyor. Bu İngiliz'in hangi tarzından bize fayda, hayır gelir?" dedi.

Erbakan, şu açıklamalarda bulundu: "Bizim tahliye ettiğimiz Milli Görüş'le taban tabana zıt olan anlayıştır. Bu anlayış, Erbakan Hoca'mızı binasından tahliye edilmiştir. Milli Görüş'ün manevi öneme sahip, sembol binasından bu yanlış, bozuk düzen tahliye edilmiştir. Biz Erbakan Hoca'mızın binasının bu yanlışlara daha fazla alet edilmesine müsaade edemezdik. Bu sebeple çok hayırlı bir iş yapılmış oldu. Milli Görüş camiası ve milletimizi kahir ekseriyeti de bu hakkı teslim ederek, onlar da son derece memnun olduklarını ifade ederek bizi tebrik ediyorlar. Süreçte, siyasi şov ve ajitasyon amaçlarına ulaşmış sayılabilirler, maalesef bunu yıllardır yapıyorlar. Ancak hangi şovu yaparlarsa yapsınlar milletimizin ve Milli Görüş camiamızın gönlünde kaybettikleri yeri tekrardan kazanma ihtimalleri yoktur. Tam 8 sene Edirne'den Kars'a kadar teşkilat toplantılarında Erbakan Hoca'nın ailesinin ve sadık dostlarının aleyhinde konuşacaksın. Ondan sonra kucağında Erbakan Hoca'nın resmini taşıyıp şov yapacaksın. Bunların yaptığı Erbakan Hoca'yı siyasete alet etmektir. Gerçek Milli Görüşçü, Erbakan Hoca'nın resmini taşımaz, Erbakan Hoca'nın prensiplerine uyar."

Saadet Partisi'ne icra yoluyla tahliye!


Geri Dön