25 / 04 / 2024

Fatih Üniversitesi'nin arazisi bedelsiz mi tahsis edildi?

Fatih Üniversitesi'nin arazisi bedelsiz mi tahsis edildi?

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin 29 dönümlük arazi üzerinde kurulan Fatih Üniversitesi’ne araziyi bedelsiz tahsis ettiği, üniversitenin de 11 yıl boyunca araziyi protokole aykırı biçimde kullandığı belirtiliyor. 



CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin, 29 dönüm yeşil alan statüsündeki araziyi FETÖ'ye bağlı Fatih Üniversitesi'ne ücretsiz tahsis ettiği ortaya çıktı. 

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre üniversitenin Büyükçekmece Akçaburgaz mevkisindeki 135 dönümlük kampusunun hemen yanı başında yer alan 29 dönümlük bu arazinin "spor ve rekreasyon alanı" olarak 2002 yılında üniversite yönetiminden talep edildiği ifade edildi. 

Belediye bünyesindeyken park alanı olan arazi, Büyükçekmece Belediyesi ile Fatih Üniversitesi arasında 10 Kasım 2003'te imzalanan protokolle devredildi. Protokolde, Fatih Üniversitesi'nin belediyeye hiçbir bedel ödemeyeceği de belirtiliyordu. 

Belediyeden milyonlarca değerindeki araziyi bedelsiz olarak alan Fatih Üniversitesi, araziyi halkın kullanımına açık olarak park, spor ve rekreasyon alanı olarak kullanılacağı taahhüdüne rağmen, protokol hükümlerine aykırı olarak etrafını tellerle çevirdi. 

Belediye ancak 2014 yılında FETÖ operasyonları başlayınca milyonluk arazinin protokol hükümlerine aykırı olarak kullanıldığını fark etti. Üniversiteye, arazide işgalci olduğu gerekçesiyle sadece 145 bin TL ecri misil cezası kesen belediye, Fatih Üniversitesi'nin kapatılmasının ardından araziyi belediye spor müdürlüğüne bağlı halka açık spor ve rekreasyon alanı olarak kullanmaya başladı.
 


Geri Dön