26 / 04 / 2024

İzmir'deki askeri araziler AVM inşaatı için mi tahsis edildi?

İzmir'deki askeri araziler AVM inşaatı için mi tahsis edildi?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''İzmir'in özellikle sahil kesiminin içerdiği rant yüzünden iktidarınızın ilgisini çektiği bilinen bir gerçektir. İzmir'in Üçkuyular ilçesinde devam eden İstinye AVM inşaatı ise bu rantın artık askeriyeye ait bölgelere kadar ulaştığı bilinmektedir. Bu AVM inşaatı nedeniyle okul arazilerine bile göz konulup bölgede olması gereken okul alanları daraltılmaya başlanmıştır. Yine Üçkuyular bölgesinde yer alan Hava Lisan Okulu arazinden paylar alınarak AVM inşaatına dahil edilmeye çalışıldığı bölgedeki arazilerin, özellikle askeri arazinin bir AVM'nin kullanımına sunmasının açıklaması olmalıdır'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- İzmir'de Bakanlığınıza ait arazilerin bir alışveriş merkezinin tahsisine sunulduğu doğru mudur?
2- 2019 başı itibariyle İzmir'de Bakanlığınıza ait arazilerin, tesislerin, askeri alanların miktarı ve yüzölçümleri nedir?
3- İzmir'in Üçkuyular bölgesinde yer alan bir okulun sözü geçen AVM için bölgeden kaldırıldığı ve askeri araziye okul yapıldığı doğru mudur?
4- Üçkuyular'da yer alan Hava Lisan Okulu'nun arazisinden yine sözü geçen alışveriş merkezine arazi tahsisi yapılması söz konusu mudur?


Geri Dön