26 / 04 / 2024

Fatma Bacı Camii ve türbesi, restorasyondan sonra açıldı!

Fatma Bacı Camii ve türbesi, restorasyondan sonra açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaklaşık 2 aydır restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları yürütülen Temelli 'de, Bacı Köyü 'ndeki Fatma Bacı Türbesi ve ona bitişik caminin açılışı gerçekleştirildi



Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, yaklaşık 2 aydır restorasyon ve çevre düzenlemesi yaptığı, Eskişehir Yolu Temelli bölgesindeki Bacı Köyü 'nde bulunan Fatma Bacı Türbesi ve ona bitişik olan tarihi caminin açılışı dün akşam, Kadir gecesinde, köylülerin ve civar ilçe sakinlerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışa,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 'in eşi Nevin Gökçek de katıldı. Gökçek, 'Tarihin ve dinimizin bütün güzelliklerini bu köyde görüyoruz. Burada ayrı bir huzur ve maneviyat var' diyerek, açılış kurdelesini köylüler ve belediye bürokratlarıyla birlikte kesti.

Nevin Gökçek daha sonra katılımcılar ve bölge sakinleriyle, türbe bahçesinde hazırlanan iftar yemeğine katıldı.

Eskiden Temelli 'ye şimdi ise Sincan 'a bağlı olan Bacı Köyü 'nün sakinlerinden 73 yaşındaki Ahmet İmrenk, türbe ve tarihi caminin yaşatılmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti. Bacı Köyü Muhtarı İsmail Aşık da 'Terk edilmeye başlanan köyümüz tekrar cazibe merkezi haline gelecek' diyerek, çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

700 YILLIK TÜRBEYE RESTORASYON VE çEVRE DÜZENLEMESİ

Yunus Emre tarafından, yaklaşık 700 yıl önce yaptırılan türbenin restorasyonu, caminin temizleme, onarım, aydınlatma ve ses sistemi, 2 bin 200 metrekarelik bahçenin çevre düzenlemesi, çevre taş duvarları, bahçe kapıları ve tuvaletleri için, Büyükşehir Belediyesi ekipleri 2 aylık çalışma yürüttü. Belediye ayrıca, bahçede bulunan ve 200 yıllık olduğu söylenen dut ağacını setlerle koruma altına alarak, avluya kamelyalar, banklar ile birlikte çeşitli ağaç, çiçek ve çim dikimleri de gerçekleştirdi.

AA


Geri Dön