19 / 04 / 2024

Fatma Şahin: Akıllı şehirler kurmaya giden dönüşüm sürecindeyiz!

Fatma Şahin: Akıllı şehirler kurmaya giden dönüşüm sürecindeyiz!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, edeflerinin yüksek teknolojilerle donatılmış akıllı şehirler olduğuna söyledi.



Sputnik’in sorularını cevaplayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Şehrin hedeflerine ulaşması ve ‘Silikon Vadileri’ kurulması için herkesin altyapı kuvvetlendirdiği bir süreçteyiz. Bu dönüşüm bizi dünyanın 10. ekonomisi olma noktasına götürecek. TEKNOFEST ise hedeflerimizin altyapısını hazırlıyor” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hedeflerinin yüksek teknolojilerle donatılmış akıllı şehirler olduğunu belirterek, “TEKNOFEST’e şehrin hedeflerine ulaşması, yüksek teknolojilere geçmesi, ‘Silikon Vadileri’ kurulması için 7’den 70’e herkesin altyapısını kuvvetlendirdiği bir dönüşüm olarak bakıyoruz. Bu dönüşüm bizi dünyanın 10. ekonomisi olma noktasına götürecek. Bu festival ise hedeflerimizin altyapısını hazırlıyor” diye konuştu.

‘Hedefimiz akıllı şehir, Silikon Vadileri kurulması için altyapıların kuvvetlendirildiği dönüşüm sürecindeyiz’ 


Teknofest’in Gaziantep’te yapılmasının şehrin gelişim ve dönüşümü açısından nasıl sonuçları olacağının sorulması üzerine Başkan Fatma Şahin “Bizim en büyük hedefimiz akıllı şehirler. Akıllı şehir başlığının altında da, akıllı güvenlik, akıllı sağlık, akıllı ulaşım, akıllı tarım ve akıllı gıda var. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin akıllanması, teknolojik altyapısı ve dünyayla entegrasyonuyla ilgili çalışmalar yaparken bu teknoloji hamlesi bizim elimizi daha da kuvvetlendirdi. Ayrıca sanayimizin yüksek teknolojiye geçmek gibi büyük bir hedefi var. Ar-Ge inovasyon ve model fabrikalar bu kapsamda. TEKNOFEST hedeflerimizin altyapısını hazırlıyor. Dolayısıyla biz buna bir haftalık bir festival olarak bakmıyoruz. Şehrin hedeflerine ulaşması, yüksek teknolojilere geçmesi, ‘Silikon Vadileri’ kurulması için 7’den 70’e herkesin altyapısını kuvvetlendirdiği bir dönüşüm olarak bakıyoruz. Bu dönüşüm bizi dünyanın 10. ekonomisi olma noktasına götürecek. Bu dönüşüm, gazi şehrimizi en başarılı şehir olma noktasına götürecek. Neticede artık kalkınma yerelde başlıyor” diye konuştu.

 


Geri Dön