28 / 03 / 2024

Fatma Şahin yeni şehircilik anlayışını tanımladı!

Fatma Şahin yeni şehircilik anlayışını tanımladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni şehircilik anlayışının insana ve çevreye duyarlı bir bakışla geliştiğini söyledi.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep projelerini anlattı. Gaziantap Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Şahin, yıkılan Gaziantep Kamil Ocak Stadyumunu kapsayan 100’üncü Yıl Parkı ve Allaben Deresi’nin devamlılığını sağlayacak millet bahçesi yapacaklarını söyledi.

ŞAHİN: HEP BAŞKA ÜLKELERİN MEYDANLARINI KONUŞURDUK

Başkan Fatma Şahin, “Millet bahçesinin yanına valilikle arasındaki yolu kaldırıyoruz, valiliğin yanı başına bir meydan cami yapıyoruz.  Alleben Deresi’ne yeniden kimlik kazandıracak Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi (Alleben Su Projesi), şarıl şarıl suyun aktığı bir dokuyu içinde barındıracak. Demokrasi Meydanı’ndan başlayacak projeyle, Ulu Cami’nin önünden Sanko parka kadar olan 200 dönümlük alan millet bahçesine dönüşecek. Hep başka ülkelerin meydanlarını konuştuk, hep başkalarının meydanlarına atıfta bulunduk. Şehrin göbeğinde yapacağımız bu millet bahçesinde bir genç hayat bulacak, bir aile çocuğuyla eğlenecek, vakit geçirecek, çocuk dostu bir meydanımız olacak. Hiçbir yere ticari bakmadık, buralara çok rahat AVM’ler yapabilirdik, oteller yapabilirdik, ama tam tersi yeşili maviyle insanı suyla buluşturuyoruz. Hep birlikte başaracağız. Arka tarafında Roma ve Hitit dönemine ait eserlerin sergilendiği arkeoloji müzesi önünde bizi gazi yapan mücadelenin sergilendiği 25 Aralık Panorama Müzesi olacak. İki müzesinin arasında içinde su ve yeşilin olduğu büyük bir millet bahçesi ve millet meydanını halkımıza kazandırmış olacağız.  Yeni şehircilik bu, çevreye duyarlı şehircilik bu, insan dostu şehircilik bu” dedi.

10 BİN KİŞİLİK YENİ İSTİHDAM ALANI OLUŞTURUYORUZ

Göllüce’yi kentsel dönüşüm projesi kapsamında kaldırdıklarını söyleyen Başkan Fatma Şahin, “Burayı küçük sanayiye verdik, ihalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde temeli atılacak. Kendi içerisinde sıkışmıştı, Göllüce de çok rahatsızdı, Göllüceliler, ‘ne köy olduğumuz belli, ne sanayi olduğumuz belli’ diyerek bana dert yanıyordu. Küçük sanayi de büyümemiz lazım bize alan yok diyordu. Bu işi güzel bir şekilde hallettik, artık şehir merkezinde sanayi olmayacak. Konum itibariyle kent merkezinde kalan meslek gruplarının, şehir dışına ve otoyol kenarına taşınması üzere imar planları onaylanarak, yol açma çalışmalarına başlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanayi ve Endüstri Merkezi’nde; ayakkabıcılara 800 bin metrekare, tır, dorse imalatçılarına 390 bin metrekare, fıstıkçılara 395 bin metrekare Gıda toptancılarına (GATEM) 243 bin metrekare ve nakliyatçılara 243 bin metrekare alan ayrıldı. Burada 10 bin kişilik yeni istihdam alanı oluşturuyoruz” dedi.

GELİR GİDER DENGESİ YÜZDE 96 

Büyükşehir Belediyesinin borçlu belediyeler arasında yer aldığına yönelik yanlış bir algının oluşturulmak istendiğini belirten Şahin, şu şekilde konuştu: “İnanılır gibi değil, Asım başkan belediyeyi 6 milyar TL borçla aldı. Bir yerel yönetim uluslararası tahkime gitti, 40 milyon TL para kazandı, bir yerel yönetimin uluslararası tahkimde dava kazanması çok kolay değil, 6 milyar liralık borç mahsuplaşmayla devletin desteğiyle ödendi. Bir taraftan da yatırım yapıldı. 2014 yılında göreve geldiğimde yüksek faizle borçlanmaya dönük olarak 600 milyon TL faiz ödedim. Bir taraftan geçmişin borcunu ödüyoruz bir taraftan öz kaynaklarımızı artırıyoruz, bir taraftan da 500 milyon tutarında hibe bulduk. 2018 yılının bütçesini gelir gider dengesini yüzde 96 ile kapattık. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz, birileri algılarla yapılan işleri küçük görmeye çalışıyor. Bir dönemde 12 kavşak bitiren başka bir belediye yok, bu kadar büyük devlet yatırımını şehre getirilen bir dönem yaşanmadı,  halkımız yapılan hizmete bakıyor. Proje üretemezsen, projeni yarıştıramazsan, proje yerine proje koyamazsan, ne yaparsın? En kolay olanı eleştirirsin. ‘Gel kardeşim yap’ deyince ortada kimse yok.”

1027 PROJENİN YÜZDE 95’İ TAMAMLANDI

2014 yerel seçim beyannamesi kapsamında açıkladığı 1027 projenin yüzde 95’ini bitirdiklerini söyleyen Şahin, “Aday olan isimlerden bugüne kadar hiç proje duymuyorum, tamamen fitne, dedikodu, tamamen yanlış algı üzerinden insanların hafızasıyla dalga geçiyorlar. Bu anlayış hiçbir zaman başarılı olmadı, olamaz. Toplumun vicdanı en önemli mahkemedir. İnsanlar sandığa giderken ‘kim benim yaşamıma dokundu, kim bu işleri yaptı’ diye bakıyor, sağduyu ve vicdan terazisiyle sandığa gidiyor. Dibimizde kargaşa, gözyaşı ve savaş noktasında şehri tam bir yatırım hamlesine dönüştürüp, şehri kültür ve turizm kenti hedefine ulaştıracağız. 31 Mart gibi bir derdimiz yok biz ekip olarak günlük dersine çalışan öğrenci gibiyiz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yükselen Gaziantep Vizyon projeleri başlığı altında açıkladığı toplu konut projeleri, Metro projesi, spor faaliyetlerine yönelik projeler, eğitim, sosyal ve kültürel projeleri hakkında detaylı açıklamalar yaptı.

 


Geri Dön