26 / 04 / 2024

Fatsa Karadeniz'e model olacak!

Fatsa Karadeniz'e model olacak!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa ilçesine ait projeleri Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve ekibine bir sunum ile anlattı.



Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen proje sunumuna Fatsa adına Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, Başkan Yardımlarımız Reyhan Mollaoğlu, Muharrem Aktepe, Fatih Erişmiş ve İbrahim Eroğlu ve teknik ekip katılırken Büyükşehir Belediye başkanımız Enver Yılmaz ve daire başkanları da toplantıda hazır bulundular. 


Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan gerçekleştirdiği sunumda Cumhuriyet Meydanı, Harikalar Diyarı, Galericiler ve Toptancılar Sitesi, Huzur Evi, Katlı Otopark ve Kapalı Pazar Yeri, Dolunay Çerkezler Tepesi, Bolaman Irmağı Kıyı Düzenleme, Bolaman Sahil, Bolaman Akise Tepesi, Fatsa Sahil Parkı, Gaga Gölü, Cıngırt Kayası, Sahil Yeşil Alan, Kentsel Dönüşüm ve Estetik Şehir Projesi, Kapalı Pazar Yeri, Hayvan Barınağı, Organize Sanayi Hes ve Su Kuyuları ve Fatsa Belediye Binası projelerini tanıttı. 


Proje sunumu başlangıcı öncesi bir konuşma yapan Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, "Seçimin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Büyükşehir'in Ordu ilimiz için büyük bir fırsat olduğunu mutlaka Ordumuzun bu fırsatı değerlendirilmesi gerektiğini ifade edenlerden birisi olarak bazıları kısmi endişeler duysa da hiçbir zaman inancını yitirmedim. 


İnşallah Allah'ın izniyle Ordu'nun Büyükşehirle çok büyük hizmetleri çok daha fazla alacağına yürekten inanarak bir defa daha Büyükşehir olmanın Ordumuza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Sayın Enver Yılmaz Başkanımızın Başkanlığında bu ekip ve bu kadrolarla bu güzel hizmetlere ve hayırlı hizmetlere bundan sonra daha hızlı artan bir ivme ile imza atacaktır. Rabbim en güzel hizmetlere vesile olmayı hepimize nasip eylesin. Önemli olan hepimizin görev süresi bittiğinde arkamızdan bu hizmetlere bunlar da yaptı diyebilecek hayır dua alabilmektir, Rabbim o güzel duaları hayır duaları alabilmeyi nasip eylesin. 

Biz Büyükşehirde sistem iyi kurulsun dedik, sistem iyi kurulduktan sonra yapılanma ile geçen zamanı telafi ederiz demiştik ve demeye devam ediyoruz. Bu konudaki inancımız tamdır. Fatsa Belediyesi olarak bizlerde gerek personel yapımız gerek mali yapımız j gerek idari yapımızda bizde yapılanmaya girdik yani sadece aslında Büyükşehir yeni kurulmadı aslında ilçe belediyeleri de yeni kuruluyor. Bir yıldır biz bunu söylüyoruz. 


Biz de sıfırdan bir belediye kuruyoruz dolayısıyla idari personel hem de mali tablo bizde bir yapılanma sürecine girdik inşallah bunların güzel emarelerini bundan sonra almayı umut ediyoruz. Bu konuda beklentilerimiz yüksektir ama geriye dönük gerek mali sıkıntılar başta olmak üzere çözmek için bizlerde bir kaynak arayışı içerisindeyiz inşallah onu da çözme noktasındaki kararlılığımız tamdır. Sadece hizmet yapmak değil artık belediyelerde kaynak üretmeye dönük çalışacağını da fiilen yaşıyoruz belki bu zamana kadar çok fazla ihtiyaç duymadığımız için bunu kullanmadık ama bundan sonra artık bunu da kullanarak sadece devletten bekleyerek değil sabit var olan yetkimiz deki gelirler değil özellikle imarı kullanarak bir gelir elde edecek gelirler nelerdir bu konuda çalışmalarımız var, aldığımız kararlar var yürürlüğe koyduğumuz kararlar var. Ben durağan gibi gözüken bu sürecin önümüzdeki dönemde inşallah Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle elbirliğiyle güzel noktalara getireceğiz. Bu dönem beşinci yılını bitirdiğimizde inşallah geri döndüğümüzde vatandaşlarımıza inşallah bu zamana kadar olduğu gibi yaptığımız hizmetleri onlara göstereceğiz." dedi.

 

"BİZ FATSA BELEDİYESİ'Nİ HER YERDE MODEL GÖSTERDİK" 


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz ise konuşmasında, "Ben hem sayın Cumhurbaşkanımıza hem de Sayın Başbakanımıza bu konuyu anlattım. 


Fatsa büyükşehir sürecini il bazlı en olumsuz örneklerinden birisidir, şimdi toparlanma sürecine girdik çok şükür. 65 bin nüfustan 110 bin nüfusa çıkıyorsunuz dolayısıyla ilk etapta bir şoklama oluyor. Fatsa Belediyesi bizim Büyükşehir olmadan önce her yerde model gösterdiğimiz halen model gösterdiğimiz 10 yıllık yerel yönetimlerde bir başarı hikayesidir. Bütün ilçelerimize gittiğimizde Fatsa Belediyemizin yaptığı asfaltları ve hizmetleri model olarak göstermiş Hüseyin bey ve ekibini bu anlamda örnek olarak göstermiştik gene aynı noktadayız ancak bir formasyon değişikliği oldu. Bu değişiklik ilk etapta kamuoyuna yerel yönetimler yasasını yani büyükşehir yasasının farklı empozesi ile de karşılaştırıldı. 

Yani biz de dahil olmak üzere bize de öyle söylendi yani gelirler şu kadar artacak, şu kadar gelir iki katına çıkacak şöyle olacak böyle olacak dendi fakat kağıtta durduğu gibi durmuyor bazı şeyler. 


Geldiğimiz nokta itibariyle biz bir ekibiz, biz aynı partinin mensuplarıyız artık geçmişe yönelik şöyle olumsuzluklar oldu böyle olumsuzluklar oldu bunları geçelim. 

Ben Fatsa Belediyesi'nin başarısını kendi başarım benim başarısızlığımızı Fatsa Belediyesi'nin başarısızlığı olarak görürüm, biz ilçelerimizle etle tırnak gibiyiz. 

Biz başarılı olurken ilçelerimizde başarılı olmasını isteriz." şeklinde konuştu.


Ordu Afiş Gazetesi


Geri Dön