20 / 05 / 2024

Fed’in faiz kararı sonrası Altın ve Bitcoin'de neler olacak?

Fed’in faiz kararı sonrası Altın ve Bitcoin'de neler olacak?

Fed’in atacağı adımların görülmesi ile beraber bir süredir bekleme moduna geçen değerli metallerin ve kripto paraların yeni bir yükseliş trendine girebileceği belirtiliyor. Fed, merakla beklenen faiz kararını 2 Mayıs tarihinde açıklayacak.



Yılbaşından bugüne kadar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) attığı adımlara bağlı bir şekilde hareket eden altın, gümüş ve kripto paraların önümüzdeki günlerde yeni bir yükseliş trendine girmesi öngörülüyor. Fed Açık Piyasa Komitesi'nin 1 Mayıs-2 Mayıs tarihlerinde yapacağı bu toplantıda faizi yüzde 0.25 artıracağı tahmin ediliyor. Fakat piyasalar faiz kararına değil Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalarına odaklandı. Toplantıdan sonra açıklama yapacak Powell'ın son defa faiz artırıldığını  ve önümüzdeki dönemde faiz artışına gidilmeyeceğini açıklaması öngörülüyor.

Fed’in faiz kararı sonrası Altın ve Bitcoin de neler olacak?

Ekonomistler, en azından Powell'ın soğuyan ABD ekonomisini göz önüne alarak yakın dönem için bir faiz artırımı planlamadıklarına ilişkin mesajlar verebileceğini ifade ediyor. Ekonomistler, son 30 günde başta ABD'de başlayıp Avrupa'ya sıçrayan banka krizinin dumanının tütmeyi sürdürdüğünü belirterek Powell'ın kaçınılmaz olarak ılımlı mesajlar vermek zorunda kalabileceğini belirtiyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön