29 / 03 / 2024

Fenerbahçe, Düzce'ye tesis yapıyor!

Fenerbahçe, Düzce'ye tesis yapıyor!

3 bin kongre üyesi ve yüzü aşkın basın mensubuyla Düzce'ye çıkarma yapan Fenerbahçe yönetimi 'tesisleşme hamlesine' yeni bir boyut kattı



Düzce ili Kaynaşlı İlçesi'ndeki Topuk Yaylası'na inşa edilecek tesisin temel atma törenine, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çok sayıda yöneticinin yanı sıra Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, kongre üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Temel atma töreninde yaptığı konuşmada şampiyonluğu kaçırdıkları için üzüntülü olduklarını ifade eden başkan Yıldırım, 'Ama şampiyonlukları her zaman kazanabiliriz. Böyle bir tesisin bugün açılışını yapmaktan gururluyuz ve onurluyuz. Artık futbol takımımız, basket takımımız veya diğer branşlardaki sporcularımız burada çalışacak ve burada çalıştıktan sonra Avrupa'ya gidip turnuvalara katılacak' dedi.

BEŞİKTAŞLI VALİDEN ÖVGÜ
BEŞİKTAŞLI olduğu öğrenilen Vali Kılınç ise 'Fenerbahçe bu sene belki ligde şampiyon olamadı, ama yapacağı bu tesisle, tesisleşmede inşallah Türkiye'de artık şampiyon olacak. Düzcemizin 1350 rakımlı doğa harikası Topuk Yaylamızın seçilmesi bizleri gerçekten çok memnun etti. Uzun bir uğraş oldu, sıkıntılarımız oldu, arazinin tahsisi, yöredeki vatandaşların ikna edilmesi, inşaatın başlaması belki sıkıntılı oldu, ama neticede bugün temel atıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu tesis bitecektir. Güzide kulübümüz Fenerbahçe'ye, Türk futboluna, milli takımımıza hizmet edecektir. Gelecekteki büyük başarılarda inşallah rol oynayacaktır' dedi.

2 ton et tüketildi
FENERBAHÇE yönetimi Düzce'de hizmete girecek tesisin temel atma törenine katılacaklar için büyük bir organizasyon gerçekleştirdi... 3 bin kongre üyesinin yanı sıra, yüzlerce gazeteci ve çevre köylerden gelen katılımcılarla sayı 3 bin 500'ü buldu. Misafirler için 2 ton et hazırlandığı öğrenildi. Öte yandan Başkan Aziz Yıldırım'ın tesise yakın köylüleri de unutmadı. Köylerde yetişen meyve ve sebzenin satışı için Başkan Yıldırım ücretsiz dükkanlar vererek, köylüleri sevindirecek...

2 futbol sahası, parklar ve 80 oda ile 5 yıldızlı otel konforu
Fenerbahçe'nin hizmete açacağı tesisten kongre üyeleri de yararlanacak. Başkan Yıldırım bu konuda yaptığı açıklamada, 'Sporcularımız kullanmadıkları zaman kongre üyeleri hiçbir ücret ödemeden kalabilecek ve buradan faydalanacaklardır' dedi. Tesisin 155 bin metrekare üzerine kurulacağı öğrenildi. Önünde göl bulunan alanın etrafı ise ormanlarla çevrili. D-100 karayoluna ve çevre köylere yakınlığı nedeniyle ulaşım imkanları üst seviyede. Tesiste 2 adet futbol sahası bulunacak. Kompleksteki sosyal tesisin ise 8100 metrekare üzerine inşa edileceği öğrenildi. Tesiste ayrıca çocuk oyun alanları ve parklar bulunacak. 2011 yılı Haziran ayına kadar bitirilmesi planlanan tesislerde 80 oda ve 160 yatak kapasitesi bulunacak. Yönetici Nihat Özbağı, 'En kaliteli malzeme ile inşaa edilecek tesis 5 yıldızlı otel konforu sağlayacak' dedi. Öte yandan kompleksin Milli Takım'a da tahsis edileceği öğrenildi.

Ataşehir 2011'de tamam
FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, Ataşehir'de yapımı süren kapalı spor salonu konusunda da tarih verdi. Başkan Yıldırım tesisin 11 Nisan 2011 tarihinde hizmete gireceğinin müjdesini verdi. Spor salonunun tamamlanmasıyla birlikte basketbol ve voleybol takımları maçlarını burada oynayacak. Yapımı süren tesisin ayrıca basketbol ve voleybol milli takımlarına da tahsis edileceği öğrenildi. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Ataşehir'de bir üniversite de kurmak için çalışma yürütüyor.
Akşam

 


Geri Dön