27 / 04 / 2024

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; pazarlık usulüyle yapılan ihaleye, TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Cey Ortak Girişim Grubu (Ceynak Lojistik ve Ticaret AŞ- Ceyport Terminal Lojistik ve Ticaret AŞ) katılım gösterdi.

İhalede ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler verildi. Elemeli turda en düşük teklif Cey Ortak Girişim Grubu tarafından verildi. Gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 2 milyar 511 milyon TL, artırım aralığı da 20 milyon TL ve katları şeklinde açıklandı.

Açık artırma sonunda en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

Teknik olarak ihalenin sonucu, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasından sonra açıklanacak.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL lik teklif!

Türkiye'nin ikinci en büyük yat limanı

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 sene süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesiyle ilgili ihale ilanı 27 Mart 2021 tarihinde yayımlanmıştı. İhaleye son teklif verme tarihi ise 21 Eylül 2021 şeklinde açıklandı. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na yönelik 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı 10 Kasım 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe alındı.

Söz konusu imar planı ile Yat Limanı'nın altyapı ve üst yapılarının yenilenmesi, doğal afetlere ve depreme karşı gerekli tedbirlerin alınması gibi önemli güçlendirme ve yatırım ihtiyaçlarının karşılanması planlanıyor. Ayrıca imar planları limanın, Türkiye yat turizmi pazarındaki güçlü pozisyonunu korumasına ilişkin yatırımlar yapılabilmesine ve olduğu bölgede turizm, ekonomi ve sosyal alanlarda daha da ileriye taşımasına imkan sunuyor. 

Özelleştirmenin ardından gerçekleştirilecek yatırımlarla liman, uluslararası standartlarda hizmet sunmak amacıyla asgari 4 çıpalı yat limanı şeklinde işletilecek.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!


Geri Dön