24 / 04 / 2024

Fenerbahçe Üniversitesi 2018'de eğitime başlayacak!

Fenerbahçe Üniversitesi 2018'de eğitime başlayacak!

Fenerbahçe Kulübü'nün olağan yüksek divan kurulu toplantısında konuşan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Fenerbahçe Üniversitesi'nin gelecek yıl eğitim hayatına başlayacağını söyledi. 



Fenerbahçe Kulübü'nün olağan yüksek pan kurulu toplantısı Faruk Ilgaz Tesisleri'nde başladı. Toplantıya, yüksek pan kurulu başkanı Vefa Küçük, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, kulüp yönetim kurulu ve yüksek pan kurulu üyeleri katıldı. Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; Vefa Küçük, Fenerbahçe Üniversitesi hakkında üyelere bilgi verdi.


Fenerbahçe Üniversitesi gelecek yıl eğitim hayatına başlayacak. Vefa Küçük'ün konuşmasının ardından başkan Aziz Yıldırım ile asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Üniversitesi kampüsü için tahsis ettiği arazi ve katkılarından dolayı Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a plaket verdi. Kulübe temsilci üye olan Işıklar, genel kurul üyeliğine terfi ettirildi.

 

Fenerbahçe Üniversitesi 2018 de eğitime başlayacak!


"Fenrbahçe Silivri'ye çok yakıştı"

Başkan Özcan Işıklar toplantıda konuşma yaptı. Işıklar, "Fenerbahçe, Türkiye'nin büyük markalarından ve spor vizyonlarından bir tanesi. Fenerbahçe gibi bir kulübün, Silivri'de bilim merkezi olarak bulunacak olması bizim için büyük onur. Fenerbahçe bizim için çok önemliydi. Fenerbahçemiz Silivri'ye, Silivri de Fenerbahçe'ye çok yakıştı." şeklinde ifadelerine bulundu.


Vefa Küçük konuşması sırasında Fenerbahçe Üniversitesi'nin kurulumu için maddi kaynağa ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bağış yöntemiyle kaynak sağlamayı planladıklarını ifade eden Küçük, ilk bağışı kendisinin yaptığını ve toplamda 1 milyon 200 bin lira verdiğini açıkladı.

 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi'ne hep birlikte destek verilmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Büyük rakamlarla bağış yapan insanların isimlerini dersliklere vermek, kendilerinin katkılarını o okulda okuyan çocuklarımızın anması, bilmesi içindir. Üniversite sıfırdan yapıldığı için ihtiyacı olan her şeyi hep beraber buraya verererek katkı sağlanmalıdır. Fenerbahçe Üniversitesini cumhuriyetçilik ve Atatürkçülük ilkeleriyle yaşatılacak bir üniversite haline getirmek için çabamız olacaktır." dedi. 

 

Yıldırım konuşmasını şöyle tamamladı; "Vefa Bey, üniversite ile ilgili kendi isteğiyle görev almıştır. Her gün kulüpte toplantı yapılmaktadır. Sizler de buraya katkı yaparsanız çok memnun oluruz. Önemli bir şey ve ilk defa yapıyoruz. Hiçbirimizin tecrübesi yok. Tecrübeli olan insanlardan faydalanmak ve üniversitenin doğru kurulmasını sağlamak hepimizin görevi. Bugün acılar üst üste geldi. Artık o acıları taşıyamıyoruz. Her gün aramızdan bu kulübe hizmet etmiş değerli dostlarımız ayrılıyor. Hepsini saygıyla anıyorum."

 


Geri Dön