04 / 05 / 2024

Fenerbahçe’de 4. okul yolda!

Fenerbahçe’de 4. okul yolda!

Devir anlaşması kapsamında daha önce toplam 3 bin 700 öğrenci kapasiteli üç okul ile bir de spor salonu inşa ettiren sarı-lacivertliler, denk derslik sayısını çoktan aşmalarına rağmen 600 kapasiteli bir ilkokul daha yaptıracak.



Fenerbahçe'ye devredilen Kenan Evren Lisesi arazisiyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Sözcü'den İrfan Yirmibeş'in haberine göre, Sarı-lacivertli kulübün, denk derslik sayısını çoktan aşmalarına rağmen bir okul daha inşa ettirdiği taahhüdü verdiği ortaya çıktı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, devirle ilgili müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı yüksek pan kurulu toplantısında verdi. Kulüp, daha önce de söz konusu arazinin devri için üç okul ve bir spor salonu inşa ettirmişti.

ARAZİYİ DE ALDILAR

Kenan Evren Lisesi'nde yaklaşık 600 öğrenci eğitim alıyor. Fenerbahçe'nin inşa ettirdiği üç okulda ise toplam 3 bin 700 öğrenci bulunuyor. Buna rağmen sarı- lacivertli kulüp, 600 öğrenci kapasiteli bir ilkokul daha inşa ettirecek. Diğer bir tarafran inşaatı tamamlanan üç okuldan ikisinin arazisini devlet verirken sonuncusunun da Fenerbahçe'nin aldığı öğrenildi. Kayışdağı'nda yer alan 16 dönümlük arazideki gecekondularda oturanlara bedellerinin ödendiği belirtildi.

YENİ PROJE GELİŞTİRİLECEK

Fenerbahçe, 21 bin metrekare inşaat imar izni olan lise arazisine yönelik proje geliştirme çalışmalarına başladı. Buraya AVM, ofis ve rezidansın içinde olacağı bir karma proje yapılması fikrinin ağırlık kazandığı fakat henüz kesin bir kararın verilmediği konuşuluyor. Alan içindeki tarihi eser de korunacak.

 

Fenerbahçe, Kenan Evren Lisesi arazisini 49 yıllığına kiraladı!


Geri Dön