19 / 04 / 2024

Feriköy'deki 27 yıllık kaçak apartman tahliye edildi!

Feriköy'deki 27 yıllık kaçak apartman tahliye edildi!

27 yıl önce İstanbul'un Feriköy ilçesinde inşa edilen Polat Apartmanı'nın kolonları çatlayınca bina sakinleri tahliye edildi. Apartman sakinleri kaçak inşaatın 27 yıl sonra ortaya çıkan ağır bedelini ödüyor.



Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre, İstanbul'un Feriköy ilçesindeki Polat Apartmanı, 1992 yılında, tam 27 yıl önc inşa edildi. Kiminin doğduğu kiminin evlenip, yeni taşındığı yuvası dört ay önce yıkılmaya başladı. Oturdukları binanın kolonları çatlayınca bina sakinleri binadan tahliye edildi. Apartmanda oturanlar ise evsiz kaldı. Apartman sakinleri kaçak inşaatın 27 yıl sonra ortaya çıkan ağır bedelini ödüyor.

"BİR YIL DOLMADAN BÖYLE BİR ŞEY OLDU"

Bina sakinlerinden Kamil Güleç, "Bir yıl dolmadan böyle bir şey geldi başımıza. Şu bina ile bizim binamız birlikte yapıldı. O bina duruyor ama bizimki yıkıldı" açıklamasında bulundu. Binada ev sahibi olan Kezban Yıkılkan ise "Yeni evlenip de bu evlere girenlerimiz var. Çoluğu çocuğu olup da büyüyenlerimiz var" ifadelerini kullandı.

"KAÇAK KATLARDA OTURANLAR EVSİZ KALACAK"

Binanın yıkılmasının ardından üzerinden aylar geçti. Ev sahiplerinin çoğu ya kiraya çıktı ya da yakınlarının yanına taşındı. Şimdi evlerinin yeniden yapılmasını isteyen vatandaşlar büyük bir engelle karşılaşıyor. Yıkılan bina, 27 yıl önce 5 katlı yapılması gerekirken 8 katlı inşa edilmişti. Bina şimdi yeniden yapılırsa kat sayısı 5'e düşecek. Kaçak katlarda oturanların evsiz kalacağı ifade ediliyor. Binanın kaçak sayılan kat sahipleri ise dairelerini kaybedeceği için tepki gösterdi.

"ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ HİZMETİ VERİLDİ"

Evinin kaçağa girdiğini kabul ettiğini belirten ev sahibi Kamil Güleç ise "Burası evet kaçağa giriyor ama biz burayı paramızla aldık ve burası Şişli'nin göbeği" diye konuştu. Kat sahibi Kezban Yıkılkan ise, "Peki bu kaçaksa, şimdiye kadar bu evlerden neden elektrik, su, doğalgaz alındı. Şimdiye kadar neden kaçak denilmedi de şimdi kaçak deniliyor" şeklinde konuştu.

"8 KAT İÇİN İMAR İZNİ VERİLSİN"

14 ailenin kaldığı Polat Apartmanı'nın akıbeti merak ediliyor. Kat sayısı düşen binayı müteahhidler yapmak istemiyor. Apartman sakinleri ise eski haliyle yapılmasına izin verilmesini talep ediyor. Ev sahipleri, "Bizim 5 katlı ruhsatımızı 7 kat verin. Sekiz katımıza imar verilsin diğer arkadaşlarımız mağdur olmasın" açıklamasında bulundu.


Geri Dön