26 / 04 / 2024

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.



Antalya Antik dönemde Pamfilya'nın en önemli liman kenti olan, Anadolu dilinde “Nar” anlamını taşıyan Side'nin geçmişi Hititlilere kadar uzandığı ileri sürüldü. Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; Antalya'nın 80 kilometre doğusunda, Manavgat'ın 7 kilometre güneybatısında yer alan 350-400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuş olan Side'yi pandemi öncesinde yılda 5 milyon turist gezdi. Tarihle turizmin iç içe yaşandığı Side'de 50 yıldır atılamayan radikal adımlar 2017'de atıldı ve kentteki kaçak yapılar yıkılmaya başlandı.

Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60'ı aşkın tarihi konak yapıldı.

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

KAÇAK YAPILARA İZİN YOK

Side'de kaçak yapılaşmanın 50 yıldır devam ettiğini dile getiren Sözen, "Türkiye'de kaçak yapılaşmayı yasallaştıran bir süreçte belediyemizin kararlılığı ile vatandaşa rağmen değil, bölgede yaşayan mülk sahipleri ile fikir birliğine varılarak gerek vatandaşın kendisi gerekse belediye kanalı ile kaçak yapıların yıkılması sağlanmıştır.  Böylece ‘Koruma İmar Planı ile geri dönüşüm süreci'  başlamıştır. Belediyemizce, çok yapı değil, kültürel dokuya uygun az ve nitelikli yapının bu alanı hem koruyacağı hem de kimlikli bir turizm yapılacağı anlatılarak yöre halkının koruma imar planı uygulama sürecine dahil edilmesi sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Antalya'daki kaçak yapı çalışması durduruldu! 


Geri Dön