28 / 03 / 2024

Ferko, EMITT’te Ilgaz Mountain Otel projesini tanıttı!

Ferko, EMITT’te Ilgaz Mountain Otel projesini tanıttı!

Ferko İnşaat, turizm dünyasının buluşma noktası olan ve bu yıl 19. kez kapılarını açan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na Ferko Ilgaz Mountain Resort & Otel projesiyle katıldı.



Ferko İnşaat, bu yıl 19. kez gerçekleşen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na, Ferko Ilgaz Mountain Resort & Otel projesiyle katıldı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED), Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) ortaklığı, THY- A.O. sponsorluğunda ve EKIN- ITE Group tarafından organize edilen ve 22- 25 Ocak 2015 tarihinde TÜYAP’ta gerçekleşen fuarda Ferko İnşaat, yeni projesi Ferko Ilgaz Mountain Resort & Otel’i tanıttı.


Gökçe Meriçten: “22,5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiriyoruz”


Fuarda Ferko Ilgaz Mountain Resort & Otel projesinin hem yerli hem de yabancı turizmcilerden büyük ilgi gördüğünü ifade eden Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, “Ilgaz Dağı’nın kış turizminin önemli destinasyonlarından biri olacağına inancımız tam. Bu inançla yola çıktığımız bu projemizin de diğer projelerimiz de olduğu gibi yoğun ilgiyle karşılanmasından dolayı mutluyuz. Ilgaz’daki projemiz doğru ve kaliteli işlerin her zaman başarılı olacağı bize bir kez daha gösterdi” dedi.


Meriçten, projenin detayları ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Ilgaz Dağı’nda toplam 12 bin 700 metrekarelik kapalı alan üzerine Ekim ayında inşasına başladığımız otelimiz, 144 oda ve 268 yatak kapasitesine sahip. Resort konseptimiz eskisi gibi hizmet vermeye devam ederken, otel projemiz de Mayıs 2015’te tamamlanarak, hizmete açılacak. Konaklamanın yanı sıra balo ve konferans salonları ile birlikte aynı anda yaklaşık 700 kişiye hizmet verebilecek otelimizin inşası ile var olan resort tesisimizin yenilenmesi için toplam 22,5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştiriyoruz.”


“Ilgaz’da 4 mevsim turizm”


Geçen yıl Ilgaz Mountain Resort’te 75 bin geceleme gerçekleştirildiğini ve bu rakamın Kastamonu genelindeki gecelemenin yüzde 45’ine denk düştüğünü de belirten Gökçe Meriçten, “Kastamonu’da hizmete açılan havaalanının etkisi ve kayak pistlerinin tamamlanmasının ardından burada turizm potansiyelinin artacağını ayrıca Ilgaz Mountain Resort & Otel konsepti içinde yer alan SPA, sağlık alanındaki çeşitli üniteler ve diğer aktivitelerimizle sadece kış sezonu değil 4 mevsim bu bölgede turizmi canlı tutmayı hedefliyoruz. Oluşacak ihtiyacı Ilgaz Mountain Resort & Otel ile önemli ölçüde karşılayacağımızı düşünüyoruz. Ilgaz Dağı’na Kastamonu Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından 20 milyon TL yatırım ile hayata geçirilen kayak pistlerindeki günü birlik konaklama tesislerinin işletmeciliğine de talibiz” diye konuştu. Meriçten, ayrıca Ferko İnşaat olarak kuruldukları günden bu yana hep adından söz ettiren projelere imza attıklarını da belirterek, turizm alanında hizmet verecek otel yatırımlarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.



Geri Dön