19 / 03 / 2024

Fethi Yaşar: Rant için değil, kent için dönüşüm yapıyoruz!

 Fethi Yaşar: Rant için değil, kent için dönüşüm yapıyoruz!

AKG Gazbeton, Ankara Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde kentsel dönüşümde gazbeton kullanımının öneminin tartışıldığı bir seminer düzenledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seminerde bölge için yaptıkları çalışmaları anlattı ve “Önceliğimiz vatandaşın istediğidir” dedi.



AKG Gazbeton,  Ankara  Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde kentsel dönüşümde gazbeton kullanımının öneminin tartışıldığı bir seminer düzenledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seminerde bölge için yaptıkları çalışmaları anlattı ve “Önceliğimiz vatandaşın istediğidir” dedi.


Sektör temsilcilerinin katıldığı seminerde sağlam ve hafif ürünleri sayesinde kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstlenen AKG Gazbeton’un ürün yelpazesinde yer alan Minepor ve Panel ürünleri başta olmak üzere, tüm ürünlerin projelere sağladığı katkı detaylı sunumlarla anlatıldı.


‘Yenilikçi ürünler kullanmaya özen gösteriyoruz’


Kentsel dönüşüm sürecinde ‘rant için değil halk için kentsel dönüşüm’ anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu anlayışın diğer belediyelere örnek olduğunu söyledi. Yaşar, sözlerine şöyle devam etti: “Bölge halkını mağdur etmeden yerinde dönüşüm metoduyla gerçekleştirdiğimiz projeler diğer belediyelere ilham kaynağı oldu. Bu süreçte önceliğimiz vatandaşın istediğidir. Yapılan ve yapılmakta olan tüm projeleri bizzat yerinde ziyaret ediyor, kullanılan malzemeden, çevre ve iş güvenliği önlemlerine kadar birçok konuyu büyük bir titizlikle takip ediyoruz.”


Deprem kuşağında bir ülke olmamız nedeniyle  projelerde yapı malzemesi seçimine büyük önem verdiklerini belirten Yaşar, “İstatistiklere baktığımızda harcamalarımızın büyük kısmının elektrik ve doğalgaza gittiğini görüyoruz. Bu nedenle yalıtımlı ve enerjiyi verimli kullanan yapılarla, ısıtma ve soğuma için harcadığımız bütçeyi kontrol altında tutabiliriz. Belediye olarak yalıtım konusu bizim için de önemli konuların başında geliyor. Bu nedenle seçimlerimizde beklentimize uygun üretim-dağıtım ve servis veren firmaları seçiyoruz. ” dedi.


Seminere bölgenin önde gelen inşaat firmaları ve mimarlarının yanısıra Yenimahalle Belediyesi’nin mühendis ve mimarları katıldı. Seminerde ayrıca müteahhitlere tek kesit gazbeton ve betonarme yüzeylerde Minepor kullanımının avantajları karşılaştırmalı ısı ve maliyet hesap tablolarıyla gösterildi. Güvenli yaşam için ideal yapı malzemesi olan gazbetonun, proje aşamasından itibaren betonarme ve temel yapım maliyetlerinde ciddi tasarruf sağladığı da toplantıda altı çizilen bir başka konu oldu.


‘Belediyelerle ortak hareket etmeliyiz’


Açılış konuşmalarında AKG Gazbeton İşletmeleri adına söz alan Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç ise yeni bir konuya dikkatleri çekti. “Rezerv alan” olarak tanımlanan, tarıma elverişsiz arazilerin, kentsel dönüşüm için yeni alanlar açabileceğini belirten Güvenç; “Ülkemizde 15 milyon bina sorunlu bina kategorisine giriyor ve bu nedenle de kontrolden geçirilmeleri gerekiyor. Bu süreç tek bir mekanizma altında yürütülmeli ve çıkan sonuçlara göre yerinde yapılandırılarak gerekli durumlarda rezerv alanların da kullanılması planlanmalı. Önümüzde çok önemli fırsatlar var. Bu fırsatları daha yeşil ve daha konforlu yaşam alanları oluşturmak için kullanmalı, belediyelerimizle el ele vermeliyiz.”dedi.


Değişen iklim şartları nedeniyle, özellikle Orta Anadolu Bölgesi’nde ısı yalıtımının zorunluluk haline geldiğinin de altını  çizen Güvenç, “Amacımız projelere bütünsel çözümler sunabilmek. AKG Gazbeton ürün yelpazesi ile bir bina baştan aşağı inşa edilebiliyor. Kolon-kiriş yalıtımında Minepor ile tamamlanan binalarda enerjinin verimli kullanılmasıyla ısınma ve soğutma giderleri yıllık bazda yarı yarıya düşüyor,” dedi.


Zafer


Geri Dön