20 / 04 / 2024

Fethiye'de icradan 1 milyon TL'ye otel hamamı!

Fethiye'de icradan 1 milyon TL'ye otel hamamı!

Fethiye 1. İcra Müdürlüğü; Fethiye'de yer alan 1/2 hissesi borçlu Mehmet Tokgöz'e, 1/2 hissesi Hasan Özyer'e ait, Lycian Dreams hotelin bodrum katında otel bünyesinde hamam olarak kullanılan alanı satıyor. Gayrimenkulün bedeli 1 milyon TL olarak belirlend



FETHİYE 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'nün verdiği ilan şu şekilde;

FETHİYE 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ GAYRİMENKULUN AÇIK ARTIRMA İLANI
Dosya No:2008/5970 Esas

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı: Muğla ili Fethiye ilçesi Hisarönü köyü 838 parsel sayılı 3.883,00 m2 108/2400 arsa paylı 1 nolu bağımsız bölüm, 1/2 hissesi borçlu Mehmet Tokgöz'e, 1/2 hissesi Hasan Özyer'e ait, tapu kaydında " eski eserdir, yalnız toplumun yararlanmasını sağlamak amacıyla otel ve tatil köyü gibi tesisler yapılabilir" beyanı mevcut, bir adet tek katlı ve iki adet iki katlı betonarme bina ve arsası nitelikli, Ölüdeniz Beldesi Hisarönü-Belceğiz mevkiinde, halk plajına inen Ölüdeniz ana caddesi üzerindeki 838 parselin kuzeybatı kısmında bulunan Lycian Dreams hotelin bodrum katında eskiden disko olarak kullanılmakta iken şuanda otel bünyesinde hamam olarak kullanılan 174 m2 kullanım alanlı 1 nolu bağımsız bölümdür. Girişi asfalt yol kotunun altındadır. Asfalt yoldan otele girildikten sonra 20 merdiven basamağı ile inilerek girilebilmektedir. Girişi demir kapılıdır, yaklaşık 10 yıllıktır. Bodrum katta bulunması cephesinin yola bakmaması ve iç bahçeye bakması ile tek başına ekonomik değerini düşürmekte ise de turizm, ticaret ve oteller merkezinde bulunması ve otele bağlı faaliyet göstermekte olması ile ekonomik değer kazanmıştır. Satılacak olan gayrimenkulün muhammen bedeli 1.000.000,00 TLdir.

SATIŞ ŞARTLARI:
1- Gayrimenkulün birinci satışı 15/08/2011 günü saat: 10:00 dan 10:10'a kadar, Fethiye 1. icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetlerin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklar varsa, alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahüdü baki kalmak şartı ile, 25/08/2011 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse en çok artıranın taahüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedeli malın muhammen bedellerinin % 40nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve payların paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir.
. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi borçluya, ihale pulu, KDV, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarına dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır.
Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça. Paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ile kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri müteselsilen sorumlu olacaklardır, ihale farkı, temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başka bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları, satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması durumunda ve adresleri bilinmeyen tüm ilgililere de tebligat yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur. 14.06.2011
IIK. 126 Md. (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

B. 43063 (www.bik.gov.tr)

Fethiye 1. İcra Müdürlüğü'nün verdiği ilanın detaylarını görmek için tıklayınız

 

 

 


Geri Dön