27 / 04 / 2024

Fethiye'ye kruvaziyer turizmi ile 200 turist geldi!

Fethiye'ye kruvaziyer turizmi ile 200 turist geldi!

Kruvaziyer iskelesi bulunmayan Fethiye'ye kültür turu kapsamında gemi ile 200 zengin Amerikalı turist geldi. Malta bandıralı yolcu gemisi "Aegean Odyssey" Fethiye'ye bir kez daha geldi...



Yunanistan'ın Rodos adasından Fethiye'ye gelen Amerikalı 200 turist filikalarla demirlediği şövalye adası önünden Fethiye İskelesine taşındı. Fethiye'de turist gemisinin belediye iskelesine yanaşmasını sağlayacak römorkunun bulunmaması nedeniyle filikalarla iskeleye getirilen turistler buradan otobüslere bindirilip Amintas kaya mezarları, kayaköy, ölüdeniz gezdirilip Tlos, Ksantos, Letoon ve Patara antik kentlerde ziyaret edildi. 140 metre uzunluğundaki kruvaziyer de bulunan 200 turistten gemide kalan turistlerle 160 personelden bazıları da Fethiye kordon boyuyla çarşıyı gezip alışveriş gerçekleştirdi. Geminin acente yetkilileri çoğunluğu Amerikalı arkeologlardan oluşan 200 kişi Fethiye'deki antik kentleri gezmek için Rodos'tan Fethiye'ye geldiler. Fethiye'den Antalya'ya geçip orada da antik kentleri gezecekler. 


Bu geminin bu sezon Fethiye'yi son ziyaretidir. Kültür turuna katılan turistler çarşıda alışverişe de çıktılar. 140 metre uzunluğundaki malta bayraklı gemi belediye iskelesine römorkör ve kruvaziyer iskele olmadığı için yanaşamadı. Bu yüzden tüm turistler 25 - 30ar kişilik gruplar halinde filikalarla limandan iskeleye taşındılar. Aynı şekilde de iskeleden gemiye taşınacaklar. Fethiye'de bir kruvaziyer iskele olsa biz buraya daha çok turist getiririz dediler.


Fethiye Güncel Gazetesi 


Geri Dön