19 / 04 / 2024

Alanya'ya kruvaziyer ile bin 529 turist geldi!

Alanya'ya kruvaziyer ile bin 529 turist geldi!

Antalya'nın Alanya ilçesine "Ms Europa" ve "Thomson Spirit" adlı iki kruvaziyer ile bin 529 turist geldi. Limana ilk yanaşan Ms Europa adlı Bahama bayraklı gemi oldu




Antalya'nın Alanya ilçesine "Ms Europa" ve "Thomson Spirit" adlı iki kruvaziyer ile bin 529 turist geldi. Limana ilk yanaşan Ms Europa adlı Bahama bayraklı gemi oldu. Gemide 277'si Alman, 331 yolcu geldir. Güney Kıbrıs Rum kesiminin Paphos Limanı'ndan hareket eden gemi akşam saatlerinde Limasol'a hareket edecek. Limana ikinci olarak çoğunluğu İngiliz olan Thomson Spirit adlı kruvaziyer yanaştı. İkinci kruvaziyer ile ilçeye bin 152'si İngiliz vatandaşı olmak üzere bin 198 yolcu geldi. 


Karavan Turizm Akdeniz Bölge Müdürü Sami Simi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdeniz bölgesine sezonun ilk gemilerinin geldiğini söyledi.  İngiltere bayraklı Thomson Spirit adlı kruvaziyerde bin 198 yolcu olduğunu belirten Simi, "Kıbrıs Rum kesiminin Limasol Limanı'ndan gelen gemi, akşam saatlerinde Marmaris'e gidecek. 500'e yakın mürettebat var.  İşlemlerin ardından yolcular şehir turuna çıktı" dedi. Geminin sezon içinde Alanya'ya 15 kez daha geleceğini bildiren Simi, geminin yolcularından bazılarının tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğu yerlere gittiğini, bazılarının da şehir turu yaptığını kaydetti. 


Hürses 


Geri Dön