24 / 04 / 2024

FETÖ'ye himmet davası!

FETÖ'ye himmet davası!

FETÖ'ye finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkları gerekçesiyle Boydak ve Kaynak Holding eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 39'u tutuklu 135 sanığın yargılandığı davanın duruşması ertelendi. 



AA'da yer alan habere göre Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağlayıp kurdukları şirketlerde usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle Boydak ve Kaynak Holding eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 39'u tutuklu 135 sanığın yargılandığı davada, sanıkların savunmasının alınmasına devam edildi. 

 

Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında oluşturulan binada görülen duruşmada tutuklu sanıklardan Mete Kazaca, babasının da aynı suçlamalardan yargılandığını belirtti. Duruşma İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

 

Kazaca, "Bize gelen teklifle inşaat sektöründe yatırım yapmaya karar verdik. Babamın uzaktan akrabası olan Selim Şenocak ve tanıdığı Abdurrahman Uzun’a bu şirketi teslim ettik. Birçok projeye imza attık. Denizcilik ve inşaatsektöründeki ortaklıklarımız kar odaklıdır. Yapılan havalelerle ilgili inşaatla ilgili şirket evleri satamayınca paraya ihtiyaç duyuyordu. Biz de ortak şirketimize para yolluyorduk. Şirket rahatladıkça aldığı borçları bize geri ödüyordu. Şenocak ve Uzun’a bu sebeple havalelerle yaptık. Şirketin kimseye açıklanamayacak bir ödemesi yoktur. Sakıncalı bir kuruma ne bir havalem vardır ne de bana gelen havale vardır. Ticari ilişkilerim dışında bir havale yoktur. Adı geçen bu FETÖ terör örgütüne hiçbir yardımım yoktur." iddialarında bulundu. 

Kazaca, hakkındaki suçlamaları reddederek, tahliyesini istedi.  TUSKON’la hiçbir zaman bağı olmadığını açıkladı. 


 


Geri Dön