25 / 04 / 2024

Fettah Tamince, Bodrum Cennet Koyu için TMC'ye ortak oldu!

Fettah Tamince, Bodrum Cennet Koyu için TMC'ye ortak oldu!

Rixos Otelleri ve Sembol İnşaat’ın sahibi Fettah Tamince, şirketin Turgay Ciner, Mehmet Cengiz ve Zafer Yıldırım’la birlikte 4’üncü ortağı olarak Bodrum’u dünyaya tanıtacak turizm projesi için kolları sıvadı



Tamince, Cennet’e girmek için rekabet ettiği TMC’ye şimdi de ortak oldu. Rixos Otelleri ve Sembol İnşaat’ın sahibi Fettah Tamince, Bodrum’da Cennet Koyu’na komşu 678 bin 963 m2’lik arazinin ihalesine önce Torunlar Grubu ile birlikte girdi, sonra ihaleyi 277 milyon liralık teklifle kazanan TMC Mazıdağı Fosfatları Sanayi’ye ortak oldu. 


Maliye Bakanlığı’nın Bodrum’un Gölköy bölgesinde bulunan 678 bin 963 metrekarelik arazi için 12 Temmuz’da düzenlediği ve 277 milyon TL’lik teklifle TMC Mazıdağı Fosfatları Sanayi’nin kazandığı ihaleye Torunlar Grubu ile birlikte teklif veren Sembol İnşaat’ın sahibi Fettah Tamince, ihalenin ardından kıyasıya rekabet ettiği TMC’ye ortak oldu. Şirkete Turgay Ciner ve Mehmet Cengiz’le birlikte ortak olan Zafer Yıldırım, dördüncü ortak olarak Fettah Tamince’nin kendilerine ortak olma teklifi getirdiğini ve bunu kabul ettiklerini söyledi. Rixos Otelleri’nin sahibi Tamince ile işbirliklerinin yeni olmadığını söyleyen Yıldırım, “Kendisi üçümüzün de otellerini zaten işletiyordu. Ortaklarımızdan Mehmet Cengiz aracılığıyla bize ortak olmayı talep etti, biz de bu yeni ortaklığı onayladık. Tamince, Turgay Ciner, Mehmet Cengiz ve Zafer Yıldırım’la birlikte 4’üncü ortağımız oldu” dedi. Turistik tesis yapımına uygun olan ve Bodrum Yarımadası’nın en değerli bölgesi Göltürkbükü’nde Mandarin Oriental tarafından işletilecek Cennet Koyu’na komşu ikinci denize sıfır arazide arazinin 12 Temmuz’da kapalı turlar ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihalesinde 9 firma teklif vermiş, bunlardan 4’ü açık artırmaya katılmıştı. Birbirine yakın tekliflerin olduğu ve firmaların kıyasıya rekabet ettiği ihaleyi 277 milyon TL’lik teklifle kazanan TMC şirketini sırayla 275 milyon TL’lik teklifle NATA İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş ve 263 milyon TL’lik teklifle Torunlar-Sembol Ortak Girişim Grubu izlemişti.


TMC Mazıdağı Fosfatları Sanayi’nin yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırımla Bodrum’u dünyaya tanıtmayı hedeflediği projenin şu anda tapu alma süreci devam ediyor. Detayları 3-5 ay içinde netleştirilecek projenin yabancılara hitap etmesi ve 2013 yılında başlatılması öngörülüyor.


Fettah Tamince, Bodrum Cennet Koyu için TMC ye ortak oldu!


Nihal Yuvacan / VATAN


Geri Dön