23 / 04 / 2024

Fevzi Gümüş: Madımak Oteli müze olmalıdır

Fevzi Gümüş: Madımak Oteli müze olmalıdır

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, 16 yıldır, Madımak Oteli'nin müze olması yönündeki taleplerini dile getirdiklerini belirtti



Gümüş, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Temmuz 1993'te Sivas'taki Madımak Oteli'nde "insanlık tarihinin en acı katliamlarından birinin yaşandığını", olayın acılarının halen dinmediğini ifade etti.

Fevzi Gümüş, açıklamasında şunları kaydetti: "Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, yaptığı açıklamada, Madımak Oteli'nin bir katının anı evi yapılacağını ve burada Başbağlar katliamında yitirdiğimiz insanların da anılarının sergileneceğini söylemiştir. Sayın Kültür ve Turizm Bakanı ve hükümet yetkilileri bu konuda her türlü girişimi kendilerine hak görmektedirler.

Canlarımızın aileleri, Alevi toplumu ve biz Alevi kurumlarından görüş almadan, 'ben yaptım oldu' mantığı ile antidemokratik bir tutum sergilemektedirler. Madımak müze olmalıdır talebini bizler 16 yıldır haykırıyoruz." Başbağlar katliamı ile ilgili de bir anıt yapılması gerektiğini belirten Fevzi Gümüş, "Ancak bu, Madımak Oteli'nin bir katını anı evi yaparak ve Başbağlar katliamının sonuçlarını burada sergileyerek değil, Başbağlar köyünde bir anıt yaparak olur. Madımak Oteli, 33 canımızın anıları ve insanlığa böylesi bir katliamı unutturmama müzesi olmalıdır" görüşünü ifade etti.
AA


Geri Dön