16 / 04 / 2024

Feyzi Bingöl'den Malatya depremi açıklaması!

Feyzi Bingöl'den Malatya depremi açıklaması!

Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, bugün Malatya'da meydana gelen depreme ilişkin, "Bu depremlerin devamı gelecek kaldı ki bu büyüklükteki depremden daha büyüğünü bekliyoruz. Malatya Pütürge ile Kahramanmaraş arasındaki bölgede 6.5 ile 6.7 arasında bir deprem olacak" diye konuşt



Malatya Pütürge’de bugün 5,2 büyüklüğünde deprem yaşandı. AFAD, depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıkladı. Deprem çevre şehirlerden de hissedildi.

“ELAZIP DEPREMİ BÖLGEDEKİ ENERJİYİ ARTTIRDI”

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; bölgede korku yaşanmasına sebep olan depremden sonra Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulundu. Malatya Pötürge ile Kahramanmaraş bölgesi arasındaki alanda 6'nın üzerinde deprem beklediklerini belirtti.

Bunun için bir zaman veremediklerine dikkat çeken Prof. Dr. Bingöl, şöyle konuştu:

-24 Ocak'ta 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bu deprem Sivrice merkezli olmuştu o zaman şunu söylemiştik; bundan sonra meydana gelecek büyük depremler artık Sivrice civarında değil daha güneybatı ya da daha batı da meydana gelecek.

- Bu depremlerde Malatya ile Kahramanmaraş arasında olacak. Nedeni ise Elazığ'da meydana gelen deprem o bölgedeki enerjiyi arttırdı.

6.5 İLE 6.7 ARASINDA BİR DEPREM

- Dolayısıyla Malatya Pütürge bölgesi ve Kahramanmaraş'a doğru olan bölgede Doğu Anadolu fayının hareket ettiğini ifade etmiştik Bugünkü depremde o hareketin sonucunda meydana gelen bir depremdir.

- Bu depremlerin devamı gelecek kaldı ki bu büyüklükteki depremden daha büyüğünü bekliyoruz. Malatya Pütürge ile Kahramanmaraş arasındaki bölgede 6.5 ile 6.7 arasında bir deprem olacak ancak bu konuda herhangi bir zaman veremiyoruz.

Deprem uzmanları fay hatlarının röntgenini çekiyor!


Geri Dön