26 / 04 / 2024

Feyzullah Yetgin: MIPIM Fuarı Türkiye için fırsat!

Feyzullah Yetgin: MIPIM Fuarı Türkiye için fırsat!

Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin MIPIM'in önemine dikkat çekerek; " Türkiye'ye olan ilgiyi fırsata çevirmek açısından da oldukça önemli bir platformdur" dedi.



90 ülkeden 5 bin 300 yatırımcının, 23 bin ziyaretçinin katılım gösterdiği dünyanın en büyük gayrimenkul fuarına her yıl katıldıklarını anlatan Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, dünyanın farklı ülkelerinden sektör yetkililerini ve yatırımcıları aynı çatı altında buluşturan MIPIM'in önemine dikkat çekti. Yetgin, "Küresel gayrimenkul piyasasındaki gelişmeleri, trendleri takip etmek ve en üst düzeyde sektör paydaşları ile fikir alışverişi yapma fırsatı yanı sıra ülkemizin ve İstanbul'un nitelikli gayrimenkul projeleri, kentsel dönüşüm projeleriyle mega altyapı projelerinin uluslararası platformda birebir tanıtılması ve Türkiye'ye olan ilgiyi fırsata çevirmek açısından da oldukça önemli bir platformdur" şeklinde konuştu. Feyzullah Yetgin, ülkenin büyüyen ve dışa açılan ekonomisi ile birlikte, sektördeki gücü ve potansiyeli göz önüne alındığında bu ve benzeri platformlarda görünürlüğünün ve projelere gösterilen ilginin her geçen yıl artmasının memnuniyet verici olduğunun da altını çizdi.


Ekonominin lokomotifi

Yetgin, Türkiye gayrimenkul sektörünün etkilediği ve etkilendiği tüm dinamikleri ve etkilediği 250 alt sektör de düşünüldüğünde, gayri safi milli hasıla içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Yetgin, "Gayrimenkul sektörünün segment ayırt etmeden, inşaat, pazarlama, satış sonrası hizmetler, ikinci el piyasası ve tüm bu süreçlerdeki istihdam, malzeme kullanımı ve ticari ilişkileri göz önüne alındığında ülkemiz ekonomisi içerisindeki lokomotif etkisini göz ardı etmek mümkün değildir" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön